De groenwitte vrouwen winnen in eigen huis

De Weide viert de overwinning op St.Annaparochie. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De vrouwen van De Weide konden ondanks de slechte weersomstandigheden toch vrolijk het veld aflopen met de volle punten na winst op het Friese St. Annaparochie. De eerste helft toonde nog een gelijk opgaande strijd, maar in de tweede helft kon het thuisteam door strijdlustig spel tot twee keer toe scoren.

Na het winnen van de tos trapten de dames van VV De Weide af op het hoofdveld van de club, de tegenstander is deze keer St. Annaparochie. De Weide startte de wedstrijd met overwegend meer balbezit en spelend op de helft van de Friese dames. St. Annaparochie kreeg in de eerste tien minuten geen kans om op te bouwen doordat de dames van de Weide er strak op zaten. Een goede start van de wedstrijd waarin te zien was dat de groenwitte vrouwen geloofden dat er wat te halen viel vandaag. In de twaalfde minuut wist St. Annaparochie toch de bal te veroveren en een doelpoging te wagen. Een speelster van uitploeg zag dat de keepster van De Weide, Stephanie Willemsen ver uit haar doel stond en probeerde met een afstandsschot de bal over Willemsen heen te schieten. Doordat het schot onzuiver was, belandde de bal naast het doel. Eén ding was zeker: de dames van De Weide waren gewaarschuwd. De Friese ploeg gaf zich niet zomaar over. Doordat beide ploegen erg onrustig aan het voetballen waren, ging het balbezit heen en weer, waarbij beide teams weinig tot geen echte kansen wisten te creëren om op voorsprong te komen. Toch kwam er in de 38e minuut wat meer actie in het spel door een corner voor De Weide. De cornerspecialist Iris Kriekjes kon de bal bij Maura Dekker krijgen. Echter beloonde Dekker zichzelf en het team niet met deze kans en schoot de bal helaas over het doel heen. Na een gelijkwaardige eerste helft gingen beide teams de kleedkamers in om de nodige tactieken door te spreken om op die manier de tweede helft gebrand te starten.

De Weide komt op voorsprong

De thee had goed geholpen bij beide teams want zowel de dames van De Weide als die van St. Annaparochie begonnen strijdlustig aan de tweede helft. In de 48e minuut kreeg Kriekjes nog een keer de kans om haar kunsten te tonen bij een corner. Dit keer met een prachtige uitkomst, want de bal kwam bij Marjolein Korenhof terecht die de bal strak in de hoek wist te plaatsen. De dames leidden voor het eerst dit seizoen de wedstrijd met 1-0. Nog geen drie minuten later kwam de bal op de voet van Moniek de Boed, die de bal op een beheerste manier het doel van St. Annaparochie in schoot. De stand was nu 2-0 voor De Weide wat ervoor zorgde dat de bezoekers nu echt aan de slag moesten. De dames uit Friesland probeerden het De Weide moeilijk te maken door 3-3-4 te gaan spelen. Echter lieten de dames uit Hoogeveen zich niet gek maken en bleven hun taken goed uitvoeren. In de 63e minuut passte Dekker nog een goede bal op Kriekjes die vervolgens de bal goed door kon zetten naar het doel van St. Annaparochie. Helaas lette de keepster van de tegenpartij goed op en wist het harde schot te keren. Na de langste gevoelsmatige twintig minuten ooit (met zeker geen mooi voetbal) klonk het laatste fluitsignaal. De eindstand was 2-0, wat betekende dat dit de eerste drie punten zijn voor de dames van vv De Weide. De dames mogen zeker trots op zichzelf zijn voor dit mooie teamresultaat.

Nieuws

menu