De Weideruiters huldigt nieuwe clubkampioenen

De Clubkampioenen van 2021 v.l.n.r. Anne Meerman, Sanne Koops, Jasmijn Bos en Nuadhu Nuage met eigenaar Willem van Dalen.

De Clubkampioenen van 2021 v.l.n.r. Anne Meerman, Sanne Koops, Jasmijn Bos en Nuadhu Nuage met eigenaar Willem van Dalen.

Het weer was perfect voor een sportieve dag op het terrein van de rijvereniging De Weideruiters, waar naast dressuur en springen, dit jaar ook onder de noemer ‘Lol met je Knol’ gestreden werd in de rubriek Working Equitation, WE.

Als eerste werd er gestart door de WE groep. Er moest een ‘trail parcours’ afgelegd worden waarbij de behendigheid en controle van de combinatie beoordeeld werd. Hierop volgde een nauwgezette test van het ‘Horsemanship’. De groep had zich voor de gelegenheid speciaal aangekleed om het vrolijke van deze rubriek te onderstrepen.

Buiten gingen eerst de jongste amazones in de Bixie rubriek de ring in, gevolgd door de paarden en pony’s. Aansluitend aan het dressuurgedeelte, werd er ook een parcours gesprongen. Dit laatste was voor de meeste een spannend gebeuren aangezien de deelnemers voornamelijk dressuur rijden en maar af en toe een sprongetje maken. Een ronde van negen hindernissen is dan een uitdaging.

Ringsteken in WE parcours

Terwijl het secretariaat de behaalde punten van de onderdelen ging tellen om zo het eindklassement op te maken, konden alle deelnemers meedoen aan een ringsteek parcours uitgezet door de WE instructeur Alexandra Huizinga. Voor de WE groep een bekend onderdeel, maar voor de anderen een nieuwe ervaring waar fanatiek aan meegedaan werd.

De prijsuitreiking was te paard, hetgeen tegenwoordig een uitzondering is. De combinaties stonden opgesteld en de winnaars werden per rubriek naar voren geroepen om hun beker en oranje lint in ontvangst te nemen. De clubkampioen is die combinatie die in beide onderdelen van de rubriek de hoogste gemiddelde score heeft. De kampioenen dit jaar zijn in de Bixie rubriek Sanne Knoops met Black Beauty. Jasmijn Bos won voor het derde opeenvolgende jaar de trofee bij de pony’s met haar Sweet Charlie en mag de wisselbeker behouden. Bij de paarden won Anne Meerman met Haflinger Peerke, de WE beker ging naar Chantal Borst-Platel met Nuadhu Nuage. Na de huldiging volgde een ereronde van alle deelnemers. De dag werd afgesloten met opruimen en napraten, want na sportief bezig zijn gaat het bij de clubkampioenschappen vooral om lol met elkaar en je knol te hebben.