De Weide wint ruim in eigen huis

De vrouwen van De Weide trapten dit weekend af tegen ‘Olde Veste54 in de returnwedstrijd. De heenwedstrijd was een overtuigende 1-10 zege voor de dames van De Weide. Vandaag waren de drie punten wederom voor de Weide. De wedstrijd eindigde in een5-0 overwinning.

Het is De Weide dat scherp uit de startblokken kwam, maar verder dan een aantal grote kansen ging het niet. Aan de andere kant kwam ook d’Olde Veste er gevaarlijk uit, wat direct een treffer had kunnen opleveren. Het spelbeeld na zo’n 25 minuten was duidelijk, De Weide creëerde de kansen en d’Olde Veste hield tegen om er zo nu en dan in de counter uit te komen. Nadat het d’Olde Veste al ruim een half uur was gelukt om de nul te houden kreeg De Weide de uitgelezen mogelijkheid om tot scoren te komen. Elleke Snippe werd onderuitgehaald in het zestienmeter gebied, een terechte penalty werd toegekend. Moniek de Boed ging achter de bal staan en schoot overtuigend in de rechterbovenhoek (1-0). Hierna drukte De Weide door en de 2-0 werd snel op het scorebord gezet door Romy van der Eijk op aangeven van Lisa Koster. Ook de 3-0 viel nog voor rust. Het was opnieuw De Boed die het net wist te vinden.

De Weide scoort vrolijk door

Na rust ging De Weide door met het creëren van kansen. Na 52 minuten stond dan ook de 4-0 al op het scorebord. Kimberley Knol gaf de voorzet waarna Marjolein Korenhof voor haar man kwam en de bal naar binnen werkte. In de 68e minuut werd de eindstand al bepaald. Nogmaals werd de bal op de stip gelegd na een handsbal van d’Olde Veste. Amber Tjeerdsma schoot beheerst binnen (5-0). De overige minuten in de tweede helft was het eenrichtingsverkeer naar het doel van d’Olde Veste, met goede inzet probeerden zij er zo nu en dan nog uit te komen, maar De Weide gaf niks weg. Volgende week gaat De Weide op bezoek bij de nummer 4 van de competitie Leeuwarden Zwaluwen in Leeuwarden.

Nieuws

menu