De Weide wint met duidelijke cijfers

De Weide zet goed door en laat de ACV verdediging hard werken. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De vrouwen van De Weide speelden dit weekend tegen het tweede team van ACV. Na een goede wedstrijd vanaf de kant van de Weide bleven de punten in Hoogeveen (4-1).

Beide teams startten fel aan de wedstrijd en gingen voor de winst. De eerste kans was voor de Weide, de bal werd veroverd en Amber Tjeerdsma kaatste op Elleke Snippe. Helaas ging het schot naast. De Weide bleef goed vooruit voetballen maar er werden geen grote kansen gecreëerd. Door de goede druk van ACV kregen zij ook wat kansjes maar keepster Stephanie Willemsen werd nog niet getest. Even later was het wederom Tjeerdsma die op doel schoot maar helaas een makkelijke prooi voor de keepster van ACV. Vervolgens was het Snippe met een mooie actie langs de lijn en een goed voorzet op Maura Dekker, het schot ging net naast. In de elfde minuut kreeg ACV een vrije bal bij de middenlijn. De bal kwam in de 16 meter terecht maar Willemsen was scherp en ving de bal. Direct daarna kreeg ACV weer een kans maar het schot miste overtuiging.

De Weide aast op doelpunt

De wedstrijd kenmerkte zich in het eerste deel door het meeste balbezit voor De Weide dat aasde op het eerste doelpunt. ACV bleef druk zetten maar de rechterflank van De Weide voetbalde zich er goed onderuit. Na ruim een half uur spelen was het eindelijk zo ver. De bal werd door De Boed achterin onderschept waardoor de bal bij Van der Eijk kwam. Zij speelde Tjeerdsma in die de bal doortikte naar Snippe Die hield het hoofd koel en passeerde de keepster (1-0). Direct gevolgd door een kans voor ACV maar Willemsen redde. ACV bleef aandringen en kreeg een corner door goed verdedigingswerk van Iris Kriekjes, maar die werd goed weggewerkt door de verdediging. Vlak voor rust scoorde Snippe de 2-0. Dekker speelde Snippe in die wegdraaide bij haar verdedigster. Daarna schoot ze de bal langs de keepster en zette ze de 2-0 op het scorebord.

De Weide heeft de overhand

De Weide kwam goed uit de kleedkamer en kreeg bijna direct een vrije bal. Van der Eijk bereikte Tjeerdsma maar de bal ging helaas net naast. ACV probeerde te voetballen maar De Weide had de overhand en zocht naar mogelijkheden en de derde goal. Na ruim een uur kon De Weide de voorsprong uitbreiden. Tjeerdsma ontving de bal van Carmen Pinontoan en tikte de bal gelijk door op De Boed die van afstand net over de keepster schoot (3-0). In de 69e min bracht Snippe weer gevaar, ze werd diep gestuurd en gaf de bal voor. Marjolein Korenhof ging voor de volley maar raakte de bal niet goed. Direct na deze actie was het ACV dat wist te scoren. Een lange bal op de aanvalster van ACV die de bal tussendoor kon steken en Willemsen voorbij speelde (3-1).

De Weide blijft scoren

Het was erg druk in de 16 bij een corner van De Weide, maar het lukte Dekker om de bal achter de keepster te schieten en zo de stand naar 4-1 te brengen. ACV bleef hierna druk zettenen aandringen. Ze kregen wat kleine kansjes maar Willemsen en de verdediging waren scherp. Het spel ging de laatste minuten heen en weer maar dit had geen invloed op de eindstand: 4-1 . Volgende week zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen FC Burgum.

Nieuws

menu