De Weide zet na gelijkspel in eerste helft, na de rust aan en wint in eigen huis de vijfde wedstrijd op rij, ditmaal van tegenstander HSC

Aanvallend De Weide maakt het de HSC keeper in de stromende regen moeilijk.

Aanvallend De Weide maakt het de HSC keeper in de stromende regen moeilijk. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

VV De Weide doet aan vijf op een rij. In een wedstrijd waarin het publiek allerminst werd getrakteerd op een mooie pot voetbal won De Weide wel verdiend met 2-0 van de club van voorzitter Hans Nijland.

Het was een eerste helft waarin De Weide vooral de bal had en HSC hoopte op een snelle uitbraak. Ondanks het vele balbezit van De Weide creëerde het niet veel kansen. Het was apathisch en er was weinig initiatief. Daarnaast kwam HSC er soms gevaarlijk uit in de counter. Vooral de nummer 11 was een handenbinder. Met twee goede schoten die beiden net naast gingen, was hij dichtbij een doelpunt. De Weide zette daar schoten van Koster en Greving tegenover. Daarnaast was er een mogelijkheid voor Luchtenberg, maar zijn inzet ging echter over. Daarmee stond de brilstand op het bord na 45 minuten te hebben gespeeld.

De Weide stelt na rust zege veilig

Beide ploegen gingen verder waar ze de eerste helft gebleven waren. Maar naarmate de tweede helft vorderde begon De Weide gevaarlijker te worden en begon het spel zich meer en meer te concentreren op de helft van HSC. In de 60e minuut kreeg De Weide een vrije trap op een meter of twintig. Coulier ging achter de bal staan en schoot prachtig via de onderkant van de lat binnen. De Weide begon hierna wat gemakkelijker te voetballen en er kwamen meer kansen voor de thuisploeg. Helaas verzuimde De Weide de score uit te breiden. Uiteindelijk werd het in de 78e minuut alsnog 2-0. Koekoek probeerde Luchtenberg te bedienen met een lage harde strakke voorzet. De bal leek een eenvoudige prooi voor de keeper, maar hij liet de bal los en hierdoor kon Luchtenberg de bal in een leeg doel intikken. De Groenwitten voetbalden vervolgens de wedstrijd rustig uit en zo werd de vijfde overwinning op rij veiliggesteld.