De Weide vrouwen lijden verlies

De Weide had het moeilijk tegen St Annaparochie.

Het was een belangrijke wedstrijd voor de vrouwen van De Weide die graag de eerste punten wildenpakken in de competitie. Het was echter St. Annaparochie dat direct druk zette en de eerste kans creëerde die net over gaat. Uiteindelijk wist het thuisteam 7 maal door de verdediging van De Weide te breken en bleven de punten in Friesland.

De Weide probeerde van achteren op te bouwen, maar verloor de bal, hieruit volgde de 1-0 door een afstandsschot. Na een kwartier spelen counterde St. Annaparochie over de linkerflank. Vanuit de voorzet werd de bal binnen getikt en maakte het thuisteam de 2-0. De Weide moest aan de bak. Iris Kriekjes gaf de bal diep op Elleke Snippe, die 1 op 1 kwam met de keepster. Met een goede redding tikte de keepster de bal net naast het doel. Er volgden meer kansen voor De Weide. Annemiek de Boed kopte de bal net naast uit een corner. Enkele minuten later kwam De Boed 1-op-1 met de keepster. Het schot werd gekeerd wat leidde tot een corner. Kriekjes nam de corner en plaatste de bal goed voor het doel. Raquel Moreno Galan kopte de bal net naast. In de laatste fase van de eerste helft wist Annaparochie met een goede combinatie de 3-0 te scoren.

Thuisteam zet door

Vlak na rust was het wederom de thuisploeg die wist te scoren. In eerste instantie hield keepster Stephanie Willemsen de bal goed tegen maar kon Annaparochie toch scoren uit een rebound. De Weide probeerde terug in de wedstrijd te komen. In de 51ste minuut schoot Kriekjes de bal mooi in de kruising en zette daarmee De Weide op 4-1. De Weide bouwde hierna goed druk op, waardoor Marjolein Korenhof de bal veroverde. Helaas schoot ze rakelings langs het doel. Het was helaas toch St. Annaparochie met het antwoord, een afgeslagen bal werd hard binnengeschoten. De Weide probeerde zich te herpakken. Onder druk van De Boed verloor Annaparochie de bal en hieruit kwam een kans voor Kriekjes die de bal richting de kruising schoot. De keepster van Annaparochie kon de bal net uit het doel houden. Er volgden genoeg kansen voor De Weide, maar deze resulteerden niet in doelpunten. De Weide speelde het laatste kwartier met een speler minder door een blessure. Ondanks de 5-1 achterstand probeerde De Weide druk naar voor te zetten. Hieruit ontstond nog een kans voor De Boed. Via het hoofd van de verdediger van Annaparochie belandde het schot van De Boed in het doel en zij zette daarmee de stand op 5-2. Annaparochie maakte in de afronding nog twee doelpunten, die de eindstand op 7-2 brachten.

De Weide kent een ongelukkige start van het seizoen dat zich kenmerkt door veel blessures, hopelijk weet het team snel de omslag te maken. Volgende week ontvangt het Vitesse’63 thuis, aanvang 12.00 uur.

Nieuws

menu