De Weide vrouwen komen niet tot scoren. De Heerenveense Boys doen dat wel en nemen de punten mee naar huis

De Weide zet goed aan, maar komt niet tot scoren.

De Weide zet goed aan, maar komt niet tot scoren. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Het eerste van De Weide ontving dit weekend Heerenveense Boys vrouwen 2. De bezoekers trapten om twaalf uur af. Wat volgde was een gelijkwaardige wedstrijd waar beide teams wachtten op de verlossende goal. Alleen Heerenveense Boys slaagde erin te scoren en pakte daarmee de drie punten, De Weide bleef teleurgesteld achter (0-1).

In de eerste helft had De Weide een aantal opgelegde kansen, maar het team van trainster Schrage wist deze niet te verzilveren. Vlot in de wedstrijd gaf Iris Kriekjes een mooie pass op Kimberley Knol, die een op een kwam te staan met de keepster van Heerenveense Boys. De keepster reageerde alert en hield de bal knap. De Weide toonde goed samenspel in de voorhoede maar kreeg de bal niet tussen de palen. In de 39e minuut een grote kans voor Amber Tjeerdsma die helaas net naast ging. In de afrondende fase van de eerste helft wist Heerenveense boys nog een schot op doel te lossen, maar keepster Willemsen pakte deze zonder moeite.

Alleen de gasten scoren

Na de rust brak Heerenveense Boys direct door, maar het schot ging recht op keepster Willemsen af. Even later kon Elleke Snippe na een strakke slalom aanleggen, maar haar schot ging over. In deze fase van de wedstrijd was De Weide sterker en er werd voornamelijk op de helft van Heerenveense Boys gevoetbald. Het betere spel resulteerde echter niet in doelpunten. De uitploeg aasde ook op scoren. Door slordigheid in de verdediging van De Weide kreeg Heerenveense Boys de kans om op doel te schieten maar Willemsen redde ook ditmaal. In 55ste min had Knol een mega mooie actie langs de lijn en bereikte slalommend de verdediging van Heerenveense Boys. Helaas werd er geen speelster van De Weide bereikt om deze aanval scorend af te ronden. Na deze aanval leek De Weide wat slordiger te worden, wat resulteerde in drie schoten op doel door Heerenveense Boys. Er hing een goal in de lucht. In de 75e minuut was het dan ook Heerenveense Boys dat de 0-1 wist te maken wat tevens de eindstand op het scorebord werd. Er werd nog wat omgezet in het veld maar de thuisploeg lukt het niet meer het verschil te maken. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen ACV Vr2 op het programma.