De Weide vrouwen delen de punten na een eerste helft vol met kansen, waar de scherpte ontbrak. In de tweede helft maakten beide ploegen dit in gelijke mate goed

Marum gaat in de tweede helft harder spelen. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De vrouwen van De Weide mochten na twee vrije weken weer het veld in voor een thuiswedstrijd tegen Marum. In de eerste helft werden de kansen niet verzilverd, in de tweede helft deden beide ploegen dit wel, maar geen team wist genoeg druk te zetten om het verschil te maken (1-1).

De eerste tien minuten van de wedstrijd speelde voornamelijk af op de helft van De Weide. De Weide had moeite met de bal lang in bezit te houden. De Weide kreeg langzaam wat meer rust in hun spel. Het druk zetten ging steeds beter wat resulteerde in een vrije bal voor De Weide. Amber Tjeerdsma ging erachter staan maar schoot helaas over. Marum zette veel druk op De Weide, maar hierdoor ontstond er ook ruimte voor De Weide. Kimberley Knol zette goed druk op de verdediging en veroverde de bal. Ze gaf hem voor en de bal kwam bij Maura Dekker terecht. Helaas kreeg zij de bal niet tussen de palen. In de achttiende minuut zette De Weide een fantastische aanval op die eindigde bij Tjeerdsma. Helaas redde de keepster van Marum. Vlak daarna was het Knol die diep werd gestuurd en de bal voor gaf op Marjolein Korenhof. Zij schoot helaas net over. Marum liet zich niet kennen en bleef druk zetten. Dit zorgde ook voor kansen bij Marum maar gelukkig was De Weide scherp en bleef een tegendoelpunt uit.

Twee goals

Beide teams kwamen scherp de kleedkamer uit. Beide teams wilden met punten naar huis. De eerste kansen waren voor De Weide. Knol schoot in de 50e minuut van afstand de bal net naast het doel. Daarna was het Tjeerdsma die weer een kans kreeg, maar ook bij dit schot stond de keepster op scherp en redde ze het schot. Marum ging harder spelen, De Weide bleef echter voetballen. Vanuit achter werd de bal onderschept door Moniek de Boed die een lange bal gaf op Knol. Zij kwam 1 op 1 met de keepster die ver uit haar goal stond. Knol keek goed en schoot de bal over de keepster heen. Hierdoor stond het eerste doelpunt van de wedstrijd op het scoreboard: 1-0. In de 85e minuut kwam Marum, door een ongelukkige bal op de rug van keepster Stephanie Willemsen, op een gelijke stand: 1-1. Beide teams wilden graag winnen maar de punten werden verdeeld. Eindstand 1-1. Volgende week mag De Weide aantreden op het veld in Pesse om 14:30. De eerste ontmoeting met de dames uit Pesse eindigde in een 5-2 overwinning voor De Weide. Het belooft een spannende pot te worden!

Nieuws

menu