De Weide vr 1 veroordeelt Oranje Nassau tot spelen van degradatiewedstrijden

De Weide wint met 3-0.

De Weide wint met 3-0. Foto André Weima

Het eerste vrouwenelftal van De Weide speelde zaterdag de laatste thuiswedstrijd tegen het derde van Oranje Nassau. Waar De Weide een comfortabele zesde plek bezet is het voor de dames uit Groningen een ander verhaal.

Oranje Nassau staat op plek 10 wat leidt tot nacompetitie degradatie. Door de 3-0 overwinning voor De Weide Vrouwen 1 werden het bezoekende team definitief veroordeeld tot de nacompetitie.

In de beginfase van de wedstrijd ging het gelijk op. De Weide was met name slordig in balbezit en maakte veel onnodige fouten. Na een kwartier spelen volgden de eerste mogelijkheden voor De Weide. Met name de zijkanten van zowel Oranje Nassau als De Weide brachten de gevaarlijkste acties. De afgeloste schoten op doel vormden geen uitdaging voor beide keepsters.

Gevaarlijk

De Weide probeerde zorgvuldig op te bouwen, via meerdere schijven kwam het een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Oranje Nassau maar wist dit niet af te ronden. Met name in de eindfase kon De Weide niet de vrije man vinden waardoor kansen niet in doelpunten omgezet konden worden. Met een 0-0 ruststand gingen beide ploegen de kleedkamer in.


Oranje Nassau kwam agressief de kleedkamer uit, ze gingen de strijd tegen degradatie met name fysiek aan. De Weide zocht naar controle om de wedstrijd weer in handen te krijgen.

Voorsprong

Na vijf minuten in de tweede helft was het Maura Dekker die Elleke Snippe de diepte in stuurde. Die omspeelde haar tegenstander en leverde de bal in bij Michelle de Vries. Zij schoot de bal beheerst binnen en bracht De Weide op een 1-0 voorsprong.

Na een verplichte drinkpauze was het De Weide die de wedstrijd naar haar toe trok. Mandy Super bereikte De Vries met een breedte pass. De Vries gaf de bal voor bij de tweede paal. Snippe kopte beheerst binnen en verdubbelde de voorsprong wat de thuisploeg meer zekerheid gaf en vrijer ging voetballen.

In de slotfase was het Tessa Zuidema die van grote afstand de keeper verschalkte. Met een prachtig afstandsschot zette zij de 3-0 op het scorebord wat tevens de eindstand werd.

De Weide vrouwen 1 speelt volgende week in Groningen haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen de kampioen in de 2de klasse Noord Groen-Geel vrouwen 1.