De Weide strijdt door tot een gelijkspel

Strijdlustig De Weide speelt tegen St. Annaparochie gelijk. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De Weide ontving dit weekend St Annaparochie. In de eerste helft leken de punten naar st. Annaparochie te gaan, maar De Weide liet in de tweede helft haar veerkracht zien en wist terug te komen in de wedstrijd (3-3).

De Weide en St. Annaparochie begonnen gelijkwaardig aan de wedstrijd. In de eerste paar minuten wist Iris Kriekjes een mooie vrije bal voor het doel te krijgen. Helaas werd deze onderschept door de tegenstander. Kort daarna kreeg Lisa Koster ruimte en zag haar kans om op doel te schieten. De keeper van St. Annaparochie wist het schot te keren. Vervolgens kwam er weer een mooie voorzet van Maura Dekker. Ook deze bal werd door de keeper onderschept. Na deze aanvallen van De Weide was het St. Annaparochie die het overnam. Na 10 minuten spelen wisten ze een mooie aanval op de mat te leggen. Het schot belandde naast het doel. Vervolgens kwam de aanvaller van St. Annaparochie 1 op 1 met keepster, Stephanie Willemsen. Ook hier wist st. Annaparochie het net niet te vinden. De Weide wist in de eerste helft wel wat aanvallen op te zetten, maar de nauwkeurigheid ontbrak. In de 22ste minuut wist St. Annaparochie de bal te veroveren en er 0-1 van te maken. Kort daarna was het wederom St. Annaparochie die het net wist te vinden (0-2).

Strijdlustiger thuisclub

De Weide kwam de tweede helft strijdlustiger uit de kleedkamer. Direct na de aftrap kreeg De Weide een aantal kansen, maar de bal wilde er niet in. St. Annaparochie creëert vervolgens een kans door zwak verdedigend werk van De Weide. In minuut 66 wist Elleke Snippe een aanval langs de flanken op te zetten en gaf de bal voor. De keeper en een speler van St. Annaparochie komen in botsing, waardoor Amber Tjeerdsma de bal in het doel wist te schieten (1-2). Kort daarna was het Marjolein Korenhof die de bal goed doorkopte op Snippe die vervolgens de verdediging passeerde en de bal laag in de rechthoek wist te schieten (2-2). In de 82ste minuut kreeg St. Annaparochie een vrije bal. Deze kwam voor het doel en werd teruggelegd en binnengeschoten, 2-3. De Weide gaf niet op en deed er alles aan om er een gelijkspel uit te slepen. In de 90ste minuut gaf Kriekjes een lange bal op Snippe. Tjeerdsma gebruikte een goede schijnbeweging, waardoor de bal bij Snippe kwam. Die kon vervolgens op de keeper afgaan en de 3-3 binnenschieten. Volgende week speelt De Weide een uitwedstrijd bij Heerenveense Boys. Aanvang: 12.45 uur.

Nieuws

menu