De Weide stelt teleur tegen Achilles 1894

Ondanks inzet schoot De Weide net tekort.

Ondanks inzet schoot De Weide net tekort. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Na het enerverende duel van afgelopen week tegen Knickerbockers trad De Weide nu in opnieuw een thuisduel aan, tegen Achilles ’94 uit Assen. De Assenaren stonden slechts een treetje lager op de ranglijst en versloegen afgelopen week FC Meppel.

De Weide moest het deze middag doen zonder Erik Buining, die vanwege een blessure ontbrak in de opstelling. In de beginfase een aanvallende thuisploeg die de gasten op eigen helft onder druk probeerde te zetten. De eerste corner deze middag was echter voor de gasten. Maar deze was een prooi voor doelman Hemmes. Een kwartier in de wedstrijd was er een kans voor de groenwitten via Milan Ronkes, maar zijn inzet werd door doelman Otto gekeerd. Even later weer een kans via Ronkes, maar zijn schot schampte nu de buitenkant van de paal. In de 23e minuut kwam Achilles ’94 echter op voorsprong. Na een fraaie combinatie tussen Bacuna en Migchelsen was het de laatste die de gasten op een 0-1 voorsprong zette. Even later een prima kans op de gelijkmaker, maar na een voorzet van Coulier was het Luchtenberg die een teenlengte tekort kwam om de bal in het doel van de Assenaren te werken. Even later was er opnieuw een kans op de gelijkmaker voor De Weide. Na een pass van Luchtenberg was het Strijker die met een fraaie omhaal inschoot, maar doelman Otto keerde deze inzet.


Na de thee in de beginfase kwam er een prima mogelijkheid voor de groenwitten. Het schot van Bosma ging echter rakelings naast. De Weide probeerde het initiatief te pakken om zo tot de gelijkmaker te komen, maar in de counter bleven de gasten gevaarlijk. Dat leidde na ruim een uur speeltijd bijna tot de 0-2. Het schot van Kuipers werd echter prima gekeerd door doelman Hemmes. Na een corner voor De Weide konden de gasten de bal slecht verwerken en was het Luchtenberg die dicht bij de gelijkmaker was. In de 70e minuut opnieuw een kans op de gelijkmaker, maar na een voorzet van Bremer kwam Ronkes een teenlengte tekort voor de 1-1. In de slotfase alsnog nog een uitstekende mogelijkheid op de gelijkmaker, maar na een voorzet van Strijker kon Luchtenberg deze bal niet tot de gelijkmaker promoveren. Een ongelukkige nederlaag was het gevolg (0-1). Volgende week speelt De Weide in en tegen Elim.