De Weide start na stop met verlies

De Weide kon Be Quick'28 niet temmen. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Voor De Weide vrouwen was het de eerste wedstrijd na de winterstop, de dames van Be Quick’28 hadden er al een wedstrijd op zitten.

De Weide startte fel aan de wedstrijd en kregen gelijk wat kansen. In de tweede minuut kreeg De Weide een vrije bal die genomen werd door Iris Kriekjes. Helaas ging het schot net naast. Ook Be Quick’28 begon goed aan de wedstrijd en het was dan ook keepster Stephanie Willemsen die in de vijfde minuut moest zorgen voor een redding. De Weide bleef rustig en Elleke Snippe gaf een mooie steekbal op Jodie Huizing. De voorzet ging helaas net voorlangs. Vervolgens kwam de bal weer bij de keepster van Be Quick die de bal losliet. Snippe was scherp en bracht de bal bij Raquel Moreno Galan. Helaas resulteerde dit niet in een doelpunt. Gelukkig was ook Willemsen scherp en verwerkte zij een schot naar een corner. Be Quick maakte goed gebruik van deze corner en opende de score: 0-1. Na het doelpunt was het erg rommelig in het veld. In de 31e minuut moest Romy van der Eijk helaas het veld al verlaten maar kwam Marjolein Korenhof binnen de lijnen. De thuisploeg bleef drukken en een lange bal van Kriekjes kwam bij Annemiek de Boed. Helaas werd zij door de verdediging helemaal afgeschermd. In de 36e minuut is het wederom Be Quick dat gevaarlijk werd. De bal bleef hangen in het doelgebied en ze wisten de bal langs Willemsen te krijgen (0-2). Beide teams kregen wat kansen. De Weide kon geen rust in het spel krijgen en wist de bal niet lang in de ploeg te houden. De Weide ging met een 0-2 achterstand de kleedkamer in.

Be Quick blijft druk zetten

Be Quick bleef het thuisteam onder druk zetten. Willemsen kwam goed uit en de bal ging over het doel. In de 51e minuut was het dan toch weer raak voor Be Quick. Een afstandsschot net onder de lat belandde in het doel (0-3). Hierna bleef Be Quick aandringen. De Boed wam goed met de bal weg maar werd tegengehouden door verdedigsters. Vervolgens kreeg Snippe na goed druk zetten een grote kans die net voor het doel langs ging. Be Quick brak uit in de 55e minuut maar Kriekjes stond goed te verdedigen. De bal werd door Lisa Koster opgevangen en zij stuurde Jodie Huizing diep. Huizing wist de bal van een verre afstand het doel in te krijgen en zorgde dat de nul van het scorebord verdween (1-3). Helaas was het in de 69e minuut weer raak voor Be Quick en maakten ze de 1-4. Het bleef rommelig voor het doel van Willemsen en de thuisploeg moest scherp blijven. Toch kon Be Quick vlak voor het eindsignaal nog een keer scoren, waarmee de eindstand op 1-5 gebracht werd.

Nieuws

menu