De Weide start met ruime overwinning

De Weide speelde met overwicht. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De vrouwen van De Weide hadden dit weekend een voortvarende start. In de Bekerwedstrijd tegen St SCVC/Gemanicus maakten de groenwitte vrouwen op eigen veld maar liefst zes doelpunten. De gasten konden slechts eenmaal de Hoogeveense goalie passeren.

Drie minuten na de aftrap kreeg Moniek de Boed de eerste opgelegde kans na goed terugleggen van Annemiek de Boed. De zussen wisten elkaar een paar minuten later opnieuw te vinden, deze keer met M. de Boed als aangever, maar A. de Boed kreeg de bal net niet richting het doel. Het beloofde een kansrijke middag te worden. Het balbezit was voor De Weide, maar de thuisploeg ging hier slordig mee om. Na een kwartier spelen lieten de bezoekers zien wat effectiviteit betekent en wisten de 0-1 op het scorebord te zetten. Lang kon Germanicus niet van de voorsprong genieten. Elleke Snippe bracht vier minuten later de stand weer in evenwicht. De kansen bleven zich opstapelen en een schot van Marjolein Korenhof kwam op het aluminium terecht. In de kluts hierna raakte A. de Boed geblesseerd en moest het veld vroegtijdig verlaten. Elise Fieten kwam voor haar in het veld en wist bij de eerste actie een vrije trap te creëren. M. de Boed schoot deze van 30m geplaatst binnen (2-1). Eenmaal de voorsprong in handen heeft De Weide deze niet meer weggegeven en ging het zelfs de rust in met een 3-1 voorsprong door een doelpunt van Lisa Koster.

De Weide gaat door met scoren

Na rust wist De Weide de stand in het eerste kwartier uit te breiden naar een comfortabele 5-1 voorsprong. Maura Dekker zette Romy van der Eijk voor de keeper met een goede steekpass, de laatstgenoemde schoot de bal in de verre hoek. Vervolgens kwam het mooiste doelpunt van de middag op naam van Dekker zelf. Ze wist de bal genadeloos in de kruising te schieten. De score leek nog groter te worden maar Snippe zag haar tweede doelpunt van de middag afgekeurd worden wegens buitenspel. In de 67e minuut werd het alsnog 6-1 na een mooie combinatie was M. de Boed het eindstation. Een kwartier voor tijd werd de enige mogelijkheid van Germanicus in de tweede helft door Kirsten Schonewille van de lijn gehaald. Zowel het balbezit als de kansen bleven voor De Weide, maar het vergat de score uit te breiden waardoor de eindstand op 6 tegen 1 is blijven staan.

Volgende week staat om 14:30 uur de bekerwedstrijd tegen en bij de plaatselijke FC uit Klazienaveen op het programma.

Nieuws

menu