De Weide scoort niet tegen ON

De Weide kon geen vuist maken tegen Oranje Nassau. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De Weide speelde dit weekend een thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau vr.2. Naar verwachting een moeilijke wedstrijd voor de Hoogeveense vrouwen die onderaan de lijst staan tegen een team uit de bovenste regionen.

In de beginfase van de wedstrijd was het wat zoeken voor beide teams. Er onstonden ontstaan nog weinig kansen. De verdediging van De Weide zat er regelmatig tussen om kansen te onderscheppen. Er waren af toe uitbraken door Elleke Snippe via een lange bal vanuit de achterhoede. Al in de zevende minuut kwam Oranje Nassau tot scoren door middel van een schot van verre afstand (0-1). Op momenten werd er goed gecombineerd door de vrouwen van De Weide, maar Oranje Nassau had de grotere kansen. Aan het eind van de eerste helft was het Maura Dekker die via een vrije bal van Iris Kriekjes de bal net naast het doel kopte. Er werd gerust met stand 0-1.


De Weide kwam goed uit de kleedkamer en liet met vlagen leuk combinatiespel zien. Er ontstond een aantal kansen voor De Weide, maar hier bleef het jammer genoeg bij. Het was Oranje Nassau dat in de 67ste minuut 0-2 maakte. Aan het eind van de wedstrijd volgden ook nog de derde en vierde goal voor de uitspelende ploeg. De nummer twee van de competitie gaat er met de drie punten vandoor. De vrouwen van De Weide gaan zich opmaken voor de stadsderby volgende week uit tegen HZVV. Aanvang 15.00 uur.

Nieuws

menu