De Weide pakt volle winst tegen Elim

De Weide hield Elim op nul. Foto: Andr� Weima Fotografie Tel: 0650

Na de puntendeling tegen FC Meppel van afgelopen week trof De Weide in Elim opnieuw een ploeg welke terug te vinden is op de onderste regionen van de ranglijst. Voor de groenwitten dus een beladen en belangrijk duel. Bij de gasten met Rick Prij, Emiel Njagul en Leon Terpstra een drietal spelers met een “groen wit” verleden. De Weide zette in en kon de punten bijschrijven.

De Weide startte voortvarend, maar de gasten kregen na een corner een counter mogelijkheid. Morsink wist deze te neutraliseren. Beide ploegen hadden moeite om tot een goede opbouw te komen en leden veelvuldig balverlies. In de zestiende minuut de voorsprong voor de thuisploeg. Strijker ging prima door over de rechtervleugel en gaf de bal uitstekend, waarna Greving De Weide op een vroege voorsprong zette (1-0). Beide ploegen gooiden veel energie in hun spel, maar wisten moeizaam tot goede mogelijkheden te komen. Via een counter leek De Weide op een 2-0 voorsprong te kunnen komen, maar Mulder stond volgens leidsman Noppers randje buitenspel en zo ontsnapten de gasten. Even later opnieuw een prima mogelijkheid voor de Groenwitte, maar het schot van Strijker ging rakelings voorlangs. De thuisploeg had veelvuldig balbezit en had het duel onder controle. In de 34e minuut kwam De Weide dan ook op een verdiende 2-0 voorsprong via Jasper Strijker. In de slotfase van de eerste helft leken de gasten uit Elim beter in de wedstrijd te komen, wat echter nog niet leidde tot gevaarlijke momenten, zodat de ploegen met een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg aan de thee begonnen.

Kansrijke maar doelpuntloze tweede helft

Na de thee waren het de gasten uit Elim die het initiatief probeerden te pakken en na een voorzet van Jay Doldersum was het Mike Doldersum die rakelings naast schoot. In de 53e minuut een prima kans voor de thuisploeg, maar de inzet van Ronkes ging rakelings naast. Even later moest Greving ingrijpen om de aansluittreffer via Mike Doldersum te voorkomen. Via Milan Ronkes kreeg de thuisploeg nog een prima kans, maar zijn schot werd door Boertien op de lijn gekeerd. De thuisploeg kreeg ook nog een dot van een kans, maar zowel Greving als Nijstad verzuimden in de 60e minuut om de bal binnen te schieten voor de 3-0 voorsprong. De gasten kregen in deze fase meer en meer het balbezit, maar wisten dit nog niet om te zetten in de aansluittreffer. Via de counter nog een mogelijkheid voor Justin Benjamins, maar dit leverde enkel een corner op. De gasten drongen in de slotfase nog wel aan, maar De defensie van de groenwitten stond prima deze middag en gaven weinig weg. Zo kon De Weide beide punten bijschrijven. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Gorecht op de agenda.

Nieuws

menu