De Weide pakt tegen SJS de derde overwinning op rij. In een matige wedstrijd werd het uiteindelijk 4-1.

De Weide zoals verwacht mag worden de betere tegen SJS. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De Weide trad aan tegen SJS. De Weide bevindt zich in de bovenste helft van de competitie stand, waar SJS in de onderste helft bivakkeert. De Weide had zeker in de eerste helft het overwicht, maar viel in de tweede wat terug. Uiteindelijk kon het de winst en daarmee de punten in eigen huis houden.

Het was een eerste helft waarin De Weide vooral de bal had en SJS loerde op kansen in de omschakeling. De Weide kreeg in de beginfase gelijk al een goede kans via Muyson, maar zijn inzet ging net voorlangs. Na 9 minuten was het wel raak. Na een goede rush van Greving trok hij de bal hard voor waardoor Koekoek de bal bij de eerste paal kon intikken.

Lang heeft De Weide niet kunnen genieten van de 1-0, amper twee minuten later was de stand alweer gelijk. Na niet adequaat ingrijpen op het middenveld werd Tolner vrijgespeeld en met een harde droge knal bracht hij de stand op 1-1. De Weide herpakte zich goed en zette flink druk. Dit leidde tot een fout bij SJS waardoor Greving de bal kon oppikken en zo de 2-1 in de touwen kon schieten. Met drie goals in vijftien minuten leek ook gelijk al het kruid te zijn verschoten. Het restant van de eerste helft was matig en leverde, op een mooie vrije trap van SJS die op de lat belandde na, geen grote kansen meer op.

Ander De Weide na rust

In de tweede helft veranderde er weinig qua spelbeeld. Het lukte De Weide niet om door te drukken en SJS was niet bij machte om het de verdediging van de Groenwitten lastig te maken. In de 68e minuut werd het toch 3-1. Koekoek kreeg de bal en stak met een mooie actie het veld over en wist de meegekomen Coulier te bedienen aan de linkerkant. Coulier gaf een uitstekende voorzet bij de eerste paal waardoor Blankestijn de bal kon intikken. In de 79ste minuut werd het ook nog 4-1.

Bremer kreeg de bal ingespeeld en schudde met een mooie actie zijn tegenstander van zich af en bediende Baas. Baas was niet zelfzuchtig en legde de bal breed waardoor Koekoek zijn tweede van de middag kon maken. De Groenwitten vertrekken volgende week naar Klazienaveen voor de uitwedstrijd tegen het team van die naam.

Nieuws

menu