De Weide op vierde positie het jaar uit

Op een koud hard veld gaat De Weide strijdend ten onder.

Op een koud hard veld gaat De Weide strijdend ten onder. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

In de vrieskou op het hoofdveld van vv de Weide te Hoogeveen vond het duel plaats tussen The Knickerbockers vr2 en de dames van de Weide. Na een reeks van ongeslagen duels trok de Weide vandaag aan het kortste eind. De einduitslag werd 2-4.

Het spel ging in de beginfase over en weer. Maura Dekker kreeg een kleine kans. Vanaf de rechterzijde werd de bal voorgegeven, maar de keepster ving de bal. De Weide kreeg al snel een corner. Moniek de Boed nam hem goed, maar de keepster kwam prima uit haar doel. Beide teams waren nog niet overtuigend. Na een overtreding op Romy van der Eijk kreeg de thuisploeg een vrije bal. De Boed nam plaats achter de bal. Helaas voor De Weide belandde de bal in het zijnet. Een aanvalster van The Knickerbockers maakte een mooie actie maar Stephanie Willemsen kwam voortvarend uit het doel en voorkwam de goal. In de twintigste minuut kwamen de gasten tot scoren. Na een inschattingsfout in de verdediging was er een goed uitgespeelde goal die in de rechterbovenhoek werd geschoten. The Knickerbocers zette goed druk en creëerde hierdoor weer een kans, maar keepster Willemsen viste de bal uit de lucht.

Druk wordt gevoeld

De Weide voelde de druk en probeerde kansen te creëren. De bal werd voorgegeven door Elleke Snippe op Marjolein Korenhof, maar die kon er net niet bij. De thuisploeg zocht het doel nog een keer op door aanvalster Snippe diep te sturen. Snippe schoot langs de keepster, het leek de gelijkmaker te worden maar een speelster van de gasten wist de bal er nog net uit te halen. Er was veel spanning te zien op het gladde veld. het team van The Knickerbockers kwam sterk de kleedkamer uit na rust. Ze kregen al snel een corner en beloonden zichzelf met de 0-2. De Weide moest aan de bak om dit nog recht te kunnen trekken. De gasten vielen weer aan maar keepster Willemsen onderschept de bal.

De Weide toont het betere spel

Een mooi voorgegeven corner van The Knickerbockers kon door goed optreden van De Boed en Kirsten Schonewille weggewerkt worden. In deze fase liet de Weide het betere spel zien en kwam tot scoren. Schonewille kwam via de flanken op en speelde de bal af op Judith de Jonge. De Jonge zag een gat en schoot de bal naar Korenhof, die passte de bal naar Amber Tjeerdsma. Tjeerdsma haalde uit en schoot via onderkant lat en wist de 1-2 te maken. Vervolgens kreeg de Weide een mooie kans door goed voorwerk van Van der Eijk en Snippe, hierdoor kwam Schonewille voor de goal, maar de speelster van The Knickerbockers kon de bal nog wegwerken. De gelijkmaker kwam uit een mooie corner van De Boed die perfect voor het doel belandde. Schonewille wist deze mooi in te koppen en maakte de verdiende gelijkmaker (2-2).

Strijdend ten onder

De Weide had hard gestreden om weer op gelijke stand te komen maar helaas lukte het The Knickerbockers wederom om tot scoren te komen. Een aanvalster maakte een mooie individuele actie waardoor de stand 2-3 werd. De 2-4 volgde uit een vrije trap voor de gasten uit Groningen na een handsbal van De Weide. The Knickerbockers kreeg een vrije trap op een gunstige afstand en zo kon met een hard schot de bal in het net geschoten worden. In het laatste kwartier zagen de groen-witten dat het moeilijk zou worden om deze achterstand nog in te halen. Een vrije trap van De Boed werd gestopt door de Groningse keepster. In de afrondende fase bleven de Hoogeveense vrouwen aandringen maar kwamen er niet meer uit, waarmee de stand 2-4. bleef. De Weide gaat de winterstop in op de vierde positie. Zaterdag 21 januari gaat de competitie weer van start en spelen de dames uit Hoogeveen tegen de koploper Groen Geel.