De Weide niet opgewassen tegen DVC Dedemsvaart tijdens Paviljoen Nijstad Cup

DVC Dedemsvaart te sterk voor De Weide.

DVC Dedemsvaart te sterk voor De Weide. Foto: Tijn Jutstra

Na de degradatie uit de tweede klasse is het voor De Weide uithuilen en opnieuw beginnen. Zaterdag werd er tijdens de Paviljoen Nijstad Cup een nieuwe start gemaakt. Een goed gevoel leverde dat niet op. Men ging vrij kansloos met 2-5 onderuit tegen DVC Dedemsvaart.

Als trainer van Klazienaveen velde trainer Patrick Beek in de nacompetitie zelf het vonnis over zijn nieuwe werkgever. Bij De Weide moet hij nu het verloren gegane terrein herwinnen. Iets wat nog een hele klus gaat worden. Veel spelers verlieten de club. Positief is dat de huidige selectie, met uitzondering van routinier Vincent Coulier, in z’n geheel bestaat uit zelf opgeleide spelers.

Bij DVC Dedemsvaart waren er weinig wijzigingen. De fusieclub wil graag de stap naar de tweede klasse zetten. Dat moet komend seizoen gebeuren in de derde klasse oost. In de competitie zullen ze De Weide dus niet tegenkomen.

Zaterdag bleek al snel dat de ploeg van trainer Pim Donker veel beter op elkaar is ingespeeld. Na bijna een kwartier werd dat in de score tot uitdrukking gebracht toen Nick Hofman op aangeven van Ramon Hulleman de bal binnentikte. Halverwege de 1e helft werd het 0-2. Doelman Jari ten Hoorn Boer redde in eerste instantie op de inzet van Tygo Ouwekerk, maar was kansloos op de inzet van Melvin Hulleman.

Spanning terug

Toch bracht De Weide via een benutte vrijetrap van Vincent Coulier de spanning terug. Dat duurde niet lang. Met name in de omschakeling waren de Hoogeveners kwetsbaar en daar profiteerde Melvin Hulleman optimaal van: 1-3.

Na rust kopieerde Martijn Ballast de vrijetrap van Vincent Coulier en gooide de wedstrijd namens DVC al snel op slot. Coulier scoorde uit een gemakkelijk gegeven strafschop nog wel de 2-4, maar in de slotfase bepaalde Mick Kuilder de eindstand op 2-5.

DVC Dedemsvaart speelt nu woensdag om 18.30 uur om een plek in de finale tegen Dalen. Een mooie bijkomstigheid is dat daarna Hoogeveen zondag met een grote Dedemsvaartse inbreng in actie komt tegen HZVV. De Weide speelt op dezelfde tijd verder om de plaatsen 5 t/m 8 en treft tweedeklasser LTC. De titelverdediger verloor na strafschoppen van Dalen.

De Weide – DVC Dedemsvaart: 2-5. Scoreverloop: 13e Nick Hofman 0-1, 26e Melvin Hulleman 0-2, 33e Vincent Coulier 1-2, 39e Melvin Hulleman 1-3, 50e Martijn Ballast 1-4, 52e Vincent Coulier (pen.) 2-4, 81e Mick Kuilder 2-5. Scheidsrechter: Jeffrey Lubberts.