De Weide neemt drie punten mee uit De Krim. Het werd 1-2, een uitslag die na 45 minuten al op het scorebord stond.

Deze wedstrijd kon onder een stralende zon plaatsvinden, nadat vrijwilligers het veld sneeuwvrij hadden gemaakt.

Vrijwilligers van DKB hadden de hele ochtend hun best gedaan om het veld sneeuwvrij te maken, waardoor de wedstrijd ‘gewoon’ door kon gaan. Er werd om 15.00 uur afgetrapt en De Weide besliste in feite in de eerste helft al de eindstand: 1-2.

Na twee minuten keek De Weide al tegen een 1-0 achterstand aan. Vanaf de zijkant werd een vrije bal scherp aangesneden en door een eigen doelpunt belandde de bal achter doelman Woldman. Lang heeft DKB niet van deze voorsprong kunnen genieten, want in de 8e minuut was de stand alweer 1-1. Na een pass van Luchtenberg ontving Koekoek de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied. Waar de keeper een voorzet verwachtte, schoot Koekoek de bal keihard in de korte hoek. In het verdere verloop van de eerste helft had De Weide het betere van het spel en kwam DKB niet verder dan de lange bal. In de 42e minuut werd het 1-2. Morsink werd vrij gespeeld aan de rechterkant en gaf een voorzet op Greving die hoog boven iedereen, inclusief de uitkomende keeper, uittorende en zo de bal in een leeg doel kon inkoppen. Hierdoor gingen de teams met een 1-2 stand de rust in.

Weinig wijziging in spel noch stand

In de tweede helft veranderde weinig aan het spelbeeld. De Weide was de betere ploeg en DKB kwam niet verder dan de lange bal. Het was aan De Weide te wijten dat het overwicht in balbezit niet werd omgezet in doelpunten. DKB probeerde door de lange bal nog wat te forceren. Dit leidde echter niet tot paniek in de defensie van De Weide en zo werd er dik verdiend gewonnen. Volgende week ontvangt De Weide SJS op eigen veld. Aanvang: 15.00 uur.

Nieuws

menu