De Weide na goede eerste helft wederom met lege handen

De Weide kon het fel jagende DZOH niet bedwingen.

De Weide kon het fel jagende DZOH niet bedwingen.

Na het verlies van vorige week in eigen huis tegen LTC waarin, na een zeer goed begin, de punten toch met de bezoekers meegingen, had De Weide goede moed geput uit de eerste helft tegen LTC.

Dat was tegen DZOH zeker te zien. Hoewel de thuisclub (te) fel begon en De Weide spelmaker Joost Bosma al na drie minuten uit zag vallen na een smerige overtreding, kreeg de Weide al snel de overhand, en de eerste kansen. In de elfde minuut was het Jasper Strijker die na een paar goede combinaties alleen op de keeper afging, die de inzet van Jasper in de verre hoek wist te keren. In de 23ste minuut was het wél raak. Na slecht uitverdedigen van DZOH, was het wederom Jasper Strijker die gevaarlijk werd in de 16. DZOH wist hem te stoppen middels een overtreding, maar de bal kwam bij Milan Ronkes terecht, die goed wegdraaide en de bal perfect binnenschoot, 0-1. Ook daarna hield De Weide het beste van het spel. In Na ruim een half uur spelen was er een goede onderschepping van de opbouw, waarna Nick Muijsson het spel handig verlegde en meegaf aan Milan Ronkes. Milan’s strakke lage voorzet werd door Tim Mulder echter over het doel van DZOH gejaagd. Het laatste kwartier voor rust kenmerkte zich door rommelig, opportunistisch spel van beide kanten met wat kleine kansjes over en weer.

DZOH scherper na rust

In de tweede helft was DZOH aanzienlijk scherper, wat al in de vijfde minuut resulteerde in een grote kans. Keeper Renzo Hemmes redde echter uitstekend. Hoewel DZOH sterk uit de kleedkamer was gekomen, waren de volgende kansen toch voor De Weide. In de negende minuut, na een goede onderschepping van Tim Mulder, zette hij Milan Ronkes in kansrijke positie. Diens inzet strandde net op de paal. Een kwartier na rust kon de keeper van DZOH ternauwernood redding brengen op een goed ingeschoten vrije trap van Mitchell Luchtenberg. Het bleek het laatste wapenfeit van De Weide, waarbij de aloude voetbalwet in werking treed, dat als je zelf niet scoort…. In de twintigste minuut een corner voor DZOH waaruit in een rommelige situatie in de doelmond ontstond. De bal viel binnen en de gelijkmaker was een feit via Daniel Sanafikhah (1-1). Daarna joeg DZOH fel op de winnende goal en na slecht uitverdedigen bij De Weide, werd door Youri Keen de bal vanaf 25meter laag in de hoek binnengeschoten (2-1). Hoewel De Weide daarna nog fel op zoek ging naar de gelijkmaker, was het Ruud Klingenberg die de wedstrijd in het slot gooide door een lage voorzet binnen te lopen en de eindstand van 3-1 op het scorebord te zetten.

DZOH gaat hiermee als lijstaanvoerder de vervroegde winterstop in. De Weide weet alleen NEC Delfzijl als rode lantaarndrager achter zich. De Weide begint het nieuwe jaar op 22 januari met een uitwedstrijd tegen SV Bedum dat de vierde plek inneemt.