De Weide maakt het zichzelf moeilijk

De Weide won begin deze maand van Oosterwolde. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Een mooie zonnige middag op ons sportcomplex had een geweldige middag voor de thuisploeg moeten worden tegen SV Bedum. Bij winst konden er goede zaken worden gedaan in het ontlopen van degradatie en/of nacompetitie. Waar de 1-0 ruststand nog hoopgevend was, werd de wedstrijd in de tweede helft compleet uit handen gegeven.

De mannen van trainer Smid kwamen goed uit de startblokken met direct drie goede kansen binnen tien minuten. Slechts één van deze kansen werd benut door Ronkes, die al vallende de bal langs de Bedumer doelman schoot: 1-0. De Weide liet in de eerste helft Bedum de bal hebben, die tot de rust weinig gevaar kon creëren.

Strijdlust De Weide ver te zoeken

In de tweede helft was het een ander verhaal, waar De Weide direct na rust een grote kans via Bosma liet liggen, was Bedum effectief door in minuut 47 de 1-1 te maken. Vanaf dit moment kon De Weide het nog maar moeilijk bijbenen en werd er ondanks enkele mogelijkheden van de thuisploeg, door Bedum uitgelopen naar een pijnlijke 1-5 eindstand. Waar de afgelopen weken het resultaat en de strijd goed was bij de Groenwitten, ontbrak het hier deze wedstrijd aan. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen concurrent NEC Delfzijl. Er zal dan zeker uit een ander vaatje moeten worden getapt om de punten mee terug nemen naar Hoogeveen.

Nieuws

menu