De Weide maakt een prima seizoenstart

De Weide begint het seizoen gelijk goed met winst op DESZ.

De Weide heeft in het uitduel tegen DESZ een uitstekende competitiestart gemaakt. Na een 0-2 achterstand bij de rust waren het de groenwitten die in de tweede helft het duel naar zich toe trokken. Via twee treffers van Jasper Strijker en een goal van Tim Mulder werd de eindscore omgezet in een fraaie 2-3 zege.

Beide ploegen starten voorzichtig in het duel en tastten elkanders mogelijkheden af. In de zesde minuut ontsnapte De Weide aan een vroege achterstand. Een vlammend schot van Tom Kisjes schampte langs de buitenkant van de paal. Na een combinatie tussen Muysson en Strijker moest doelman Abma gestrekt naar de hoek om een treffer te voorkomen. In de 23e minuut komt de thuisploeg na een corner wel op voorsprong via een een treffer van Gerjan Konterman. De Weide kreeg nog een mogelijkheid via Mulder, maar diens schuiver was een prooi voor de doelman van de “sluizers”. Na een hoekschop bijna de gelijkmaker, maar doelman Aba in samenwerking met een verdediger van de thuisploeg wisten de gelijkmaker voor De Weide te voorkomen.

Na de thee twee ongewijzigde ploegen

De thuisploeg schoot prima uit de startblokken en in de 50e minuut al de 2-0 voorsprong via een doelpunt van Danny Moorman. Even later een prima mogelijkheid voor De Weide. Een doelpoging van Milan Ronkes kon tenauwernood worden gekeerd door de doelman van de thuisploeg. Doordat de thuisploeg behoudener ging spelen ontstond er voor de groenwitten meer ruimte om te voetballen en hiervan wist De Weide te profiteren. Dit leidde in de 69e minuut tot de aansluittreffer via Jasper Strijker. Even later een mogelijheid voor de thuisploeg, maar met een prima reflex wist doelman Hemmes een treffer te voorkomen. Even later opnieuw een uitstekende redding door doelman Hemmes na een inzet van Moorman. Via een prachtige treffer van Strijker kwam De Weide even later op gelijke hoogte. Via Muysson vervolgens nog een prima kans om op voorsprong te komen, maar doelman Abma keerde de inzet. Even later wel de treffer voor De Weide. Via een prima schot zette Tim Mulder de groenwitten op voorsprong en werd de eindstand van dit duel 2-3. Volgende week ontvangt De Weide FC Meppel, aanvang 15.00 uur.

Nieuws

menu