De Weide komt tekort tegen Helpman

Gemotiveerd De Weide kan Helpman niet tegenhouden.

Gemotiveerd De Weide kan Helpman niet tegenhouden. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De vrouwen van De Weide moesten deze zaterdag aantreden tegen het eerste team van Helpman uit Haren. beide teams hadden de punten hard nodig om aansluiting te vinden op de ranglijst.

Er was nog maar net begonnen en Helpman kwam al op 0-1. In de vijfde minuut kreeg Helpman een corner. De bal kwam voor het doel en werd door een speelster van Helpman binnengetikt. De Weide was direct wakker geschud. Van beide kanten werd er rommelig gevoetbald. Na bijna een kwartier spelen kwam De Weide er met een mooie combinatie uit. Romy van der Eijk werd onderuit gehaald op het middenveld. Iris Kriekjes nam een fantastische vrije bal die mooi werd binnengekopt door Annemiek de Boed, die daarmee de stand weer gelijk bracht (1-1). Hierop volgde wederom een mooie aanval van De Weide. Kriekjes kreeg de bal op het middenveld en gaf een goede steekbal op De Boed. Helaas ging de vlag omhoog voor buitenspel. Vervolgens kwam Helpman een paar keer gevaarlijk bij het doel van De Weide. Gelukkig stond de goed keepende Stephanie Willemsen op doel en maakte een paar cruciale reddingen. Aan het einde van de eerste helft kwam een speelster van Helpman 1 op 1. Helaas lukte het Willemsen nu niet om de bal te keren. Er werd met een 1-2 achterstand voor het thuisteam gerust.

Gemotiveerd

Na de rust kwam De Weide gemotiveerd het veld op. Het spel was van beide kanten slordig. Bijna gelijk na rust kwam Helpman op 1-3. Vlot gevolgd door een aanval van De Weide. Een mooie steekbal op Anouk Baas die de achterlijn haalde. Helaas belandde de bal niet voor het doel. De Weide kreeg nog een corner, maar die vloog over iedereen heen het veld uit. De Weide bleef druk zetten. Raquel Moreno Galan gaf een diepe bal op Baas die vervolgens op doel schoot. De keepster van Helpman was echter klemvast. Helpman bleef aandringen maar Willemsen wist de voorzetten van Helpman nog een paar keer goed te onderscheppen. Tien minuten voor tijd werd er een overtreding op De Boed gemaakt. De vrije bal werd genomen door Kriekjes. Judith de Jonge raakte de bal, maar die belandde in de handen van de keepster. In de 90ste minuut kon de spits van Helpman de 1-4 binnen schieten. Met dit wapenfeit floot de scheids voor het einde van de wedstrijd. Volgende week hebben de dames een week rust. Op zaterdag 31 oktober speelt De Weide een uitwedstrijd tegen St. Annaparochie