De Weide herstelt zich in de tweede helft

De Weide vocht zich in de tweede helft terug tegen Winsum, maar net niet naar gelijk spel. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De dames van De Weide moesten zaterdag aantreden tegen het eerste team van VV Winsum uit het verre Groningen.

De Groningse dames gingen voortvarend van start. In de achtste minuut werd er al bijna gescoord na een mooie combinatie. De Weide kwam met de schrik vrij. Helaas in de tiende minuut was het toch raak vanuit een corner:0-1. Niet lang daarna werd de 0-2 gescoord na het omzeilen van de keepster Stephanie Willemsen door de Winsum spits. met bijna twintig minuten op de klok lag ook de 0-3 er in. De Weide wist even niet waar ze het zoeken moesten. Het eerste half uur waren de dames van de Weide duidelijk de mindere partij. Na nog een gemiste kans van Winsum wisten de Groenwitte vrouwen zich enigszins te herpakken, wat om te zetten en kregen ze zowaar een paar kansen. Helaas was de keeper van Winsum alert. Met een 3-0 achterstand gingen de dames de rust in, maar toch ook met een goede moed voor de tweede helft.

Tweede helft De Weide de betere

De dames van de Weide kwamen goed de rust uit en werkten goed samen om de achterstand weg te werken. Door druk van onder andere Raquel Moreno Galan wist de centrale verdediger Amber Tjeerdsma zich tussen de verdediging door te wurmen en de linkerkant van het doel te vinden (1-3). De dames hadden er duidelijk zin in en na een paar fraaie acties van Iris Kriekjes en Elleke Snippe bleven ze gevaarlijk voor het doel van Winsum, de keepster was echter alert en de lat werkte ook al niet mee. Winsum kreeg sporadisch nog een kansje, maar de tweede helft was duidelijk voor De Weide. De verdediging stond als een huis en er werden volop kansen gecreëerd door de thuisploeg waardoor Kriekjes en Tjeerdsma bijna scoorden. Het zat niet echt mee en de dames verdienden om te scoren. De laatste tien minuten waren al aangebroken en het was nu alle hens aan dek naar voren toe. Kriekjes miste helaas een vrije trap, dankzij goed ingrijpen van wederom de keepster. Nog Vijf minuten op de klok. Het werd nu toch een lastige opgave om te scoren, laat staan gelijk te komen. Winsum kreeg zowaar nog een kans, maar Moniek de Boed was alert en greep goed in. Het spel golfde nu heen en weer met veel kansen, dan ineens een penalty voor De Weide door een handsbal. Amber mocht aanleggen vanaf 11 meter en schoot de bal feilloos binnen (2-3). Helaas was de strijd gestreden, de scheidsrechter floot af. De tweede helft was voor De Weide. Helaas geen punten dit keer, maar ze mochten toch met opgeheven hoofd het veld af! De volgende keer is DZC de tegenstander. Voor deze wedstrijd reizen de dames op woensdagavond af naar Doetinchem.

Nieuws

menu