De Weide herstelt zich goed na de nederlaag van vorige week en houdt de drie punten in Hoogeveen

De Weide liet geen twijfel bestaan over de winst en zette de ingezette lijn door naar de overwinning.

De Weide liet geen twijfel bestaan over de winst en zette de ingezette lijn door naar de overwinning. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De Weide schoot tegen Borger uit de startblokken en zette binnen een kwartier een 2-0 voorsprong op het scorebord. Ook binnen dat eerste kwartier maakte Borger uit een strafschop 2-1. In de tweede helft liet De Weide geen twijfel over de uitkomst bestaan en won met 3-1.

Binnen de minuut opende Koekoek namens De Weide al de score. Hij ontving de bal, draaide weg bij zijn tegenstander, dribbelde de 16-meter in en schoot raak in de korte hoek. De Weide speelde goed. Het voetbal was verzorgd en met name via de zijkanten was er dreiging. De 2-0 liet daarom ook niet lang op zich wachten. Muysson probeerde Greving aan de linkerkant weg te steken. Greving pikte de bal op en gaf een voorzet op Koekoek, die de goalie van Borger verschalkte met een puntertje. De Weide kon niet lang van de 2-0 voorsprong genieten. De spits van Borger werd diep gestuurd. Hij passeerde de verdediging om vervolgens ook keeper Woldman uit te spelen. Woldman vloerde de aanvaller en hierdoor kreeg Borger een penalty. De strafschop werd binnengeschoten en zo stond het na twaalf minuten 2-1. Even later werd de spits van Borger weer diep gestuurd, maar Woldman was alert. Aan de andere kant had De Weide ook nog mogelijkheden via Luchtenberg en Muysson. Helaas werd hier niet uit gescoord en kwam de eerste helft ten einde.

De Weide stelt zege veilig in de tweede helft

In de tweede helft bleef de Groenwitte formatie doorgaan met het creëren van kansen. Dit leidde tot de 3-1 van Luchtenberg in de 53e minuut. Buining had de bal op het middenveld en speelde Hoogendoorn in die de bal doorkaatste. Luchtenberg ontving de bal en rondde koeltjes af. Borger probeerde nog wat te forceren met lange ballen, maar dit leidde niet tot kansen. De Weide daarentegen sprong niet goed om met de ruimte. Vaak was de laatste pass niet goed genoeg om echt tot een serieuze kans te komen. Zo bleef de 3-1 op het scorebord staan en houdt De Weide de drie punten in Hoogeveen.