De Weide heeft in de strijd op de Paviljoen Nijstad de vijfde plaats behaald.

De Weide nam het initiatief en zette Dedemsvaart onder druk. Foto: Gerjo Stegeman

De Weide heeft in de strijd op de Paviljoen Nijstad de vijfde plaats behaald.


Na een nederlaag tegen LTC en een zege op HZVV 2 was de ploeg verwezen naar de strijd om de plaatsen vijf en zes. De Weide nam in dit duel het initiatief en al de beginfase moest de doelman van Dedemsvaart al een aantal malen handelend optreden. Zo kon hij in de dertiende minuut nog maar net de openingstreffer van Jasper Strijker voorkomen. Even later een prima combinatie tussen Muysson en Strijker. Opnieuw een fraaie en nuttige redding van de Dedemsvaart goalie.

Terechte voorsprong

De groenwitten hielden het initiatief en het was in de 27 e minuut opnieuw Jelmer Koes die zijn doel schoon wist te houden. Even later wel de terechte voorsprong voor De Weide. Na een prima actie was het Milan Ronkes die De Weide op een verdiende voorsprong zette.

Even later een mogelijkheid voor Dedemsvaart, maar het schot kon door doelman Woldman worden gekeerd. Na de thee was het opnieuw De Weide dat het initiatief nam en Dedemsvaart onder druk zette. Een mogelijkheid van Tim Mulder ging rakelings voor langs. Even later de gelijkmaker voor Dedemsvaart. Na een prima pass van Koekoek kon opnieuw Ronkes voor De Weide scoren en zette in de 51 e minuut de stand op 2-1 voor de groenwitten. In de slotfase liep De Weide uit naar een verdiende 3-1 zege via een treffer van Owen Bremer.

Nieuws

menu