De Weide heeft alles nog in eigen hand na winst bij NEC Delfzijl

De Weide, hier op archiefbeeld, heeft nog kansen. Foto André Weima

Met nog drie speelrondes te gaan in de tweede klasse J stond er wederom een finale voor de Weide 1 op het programma, uit bij NEC Delfzijl. Grote belangen voor beide teams want bij verlies zou Delfzijl degraderen en de Weide heeft de punten hard nodig om nacompetitie te ontlopen. In het begin was het een gelijk opgaande wedstrijd.

In de 16e minuut een vrijetrap voor Delfzijl op zo’n 20 meter afstand. Het schot werd in eerste instantie goed gepakt door Renzo Hemmes maar in de rebound was Delfzijl scherper en eerder bij de bal wat de 1-0 op het scorebord bracht. Een kwartier later was er een goede actie van Tim Mulder die met een listig passje Joost Bosma alleen voor de keeper zette, maar zijn inzet werd gepakt.

Afgekeurd doelpunt

Dan in de 31ste minuut een discutabel moment in deze wedstrijd. Na een doelpoging van de Weide wordt de bal door Erwin Noordhoff met de hand van de lijn gehaald. Dit levert een rode kaart op en dus een penalty voor de Weide, die koelbloedig wordt ingeschoten door Joost Bosma. 1-1. Verder zijn er in de eerste helft een aantal gevaarlijke vrijetrappen van Delfzijl. Vlak voor rust dacht de Weide nog de 2-1 te maken door Tim Mulder, maar deze goal werd afgekeurd vanwege “buitenspel”. Volgens de regels onmogelijk wanneer een bal vanaf de achterlijn wordt teruggetrokken, maar helaas was het niet anders. Na de rode kaart van Delfzijl was de tweede helft voornamelijk in handen van de Weide. Met enorme kansen en mogelijkheden wou de bal er maar niet in, en dat terwijl het ook nog moest oppassen voor uitvallen van Delfzijl met twee gevaarlijke spitsen voorin.

Botsing tussen keeper en speler

In de 81ste minuut een erg vervelend moment in deze wedstrijd. Na een botsing tussen keeper Renzo en Lars bleef Renzo op de grond liggen vanwege een hoofdblessure. Noodgedwongen moest Renzo het veld verlaten en na onderzoek in het ziekenhuis bleek het een ernstige blessure te zijn. Wij leven erg mee met Renzo en wensen hem bij deze heel veel sterkte en beterschap toe! Aangezien er geen reserve doelman beschikbaar was moest verdediger Mitchel Nijstad gaan keepen. Nijstad pakte even later nog een goede kans van Delfzijl, chapeau daarvoor. We leken vervolgens nog wel een hele wedstrijd te kunnen spelen, maar de bal ging er maar niet in. In de 90e minuut dan alsnog de 1-2 en overwinning voor de Weide. Vanaf eigen helft ging Tim Mulder alleen op het doel af, hij omspeelde de keeper en besliste de wedstrijd hiermee. Er werd nog gevlagd voor buitenspel, maar ook vanaf eigen helft kun je geen buitenspel staan, gelukkig negeerde scheidsrechter Aartsen dit signaal. Met nog twee wedstrijden te gaan, tegen Gramsbergen en Drenthina, heeft de Weide alles in eigen hand voor lijfsbehoud in de tweede klasse. Hopelijk tot zaterdag, alle support is welkom!

Nieuws

menu