De Weide druipt af in Koekange nadat ze begonnen op voorsprong

Het mooie weer bij Vitesse leverde geen mooi resultaat op voor De Weide.

Het mooie weer bij Vitesse leverde geen mooi resultaat op voor De Weide. Foto: VV De Weide

De Weide druipt af in Koekange. De Groenwitten kwamen nog wel op 0-1 voorsprong, maar door een dubieuze penalty vlak voor rust en een matige tweede helft werd er met 4-1 verloren.

Op het stroperige veld was het lastig voetballen en De Weide kwam dan ook moeilijk in haar gewenste spel. Vitesse daarentegen zocht het directer en probeerde snel de aanvallers aan het werk te zetten. Met name de twee buitenspelers waren dreigend. De Weide zette daar schoten tegenover van Muysson en Greving. In de 28e minuut was het wel raak. Muysson stuurde Greving met een mooie steekpass Greving diep en met een droge knal in de korte hoek maakte hij de 0-1. Lange tijd leek dit ook de ruststand te worden totdat Vitesse vlak voor rust een penalty kreeg. De Weide nam een doeltrap en opeens volgde er een fluitsignaal. Er zou een overtreding zijn gemaakt op de spits van Vitesse, maar aangezien je je als aanvaller niet mag begeven in de 16-meter tijdens een doeltrap was de beslissing uiterst merkwaardig. Van den Berg ging achter de bal staan en schoot de 1-1 binnen.

De Weide geeft wedstrijd uit handen

De Groenwitten begonnen sterk aan de tweede helft met nog een goede kans voor Koekoek. Helaas werd zijn schot geblokt en ging de bal net naast. Daarna was het Vitesse met twee goals in twee minuten die de wedstrijd overnam. Eerst was het Van Dijk die zijn vrije bal in het doel zag belandden. Twee minuten later ontfutselde Kuiper de bal en schoot hij van afstand raak. De Weide probeerde hierna nog wat te forceren, maar tot echte kansen kwam het niet meer. In de 84e minuut werd het ook nog 4-1 voor de Koekangers. Westert bediende na een mooie individuele actie zijn ploeggenoot Kuiper die zo zijn tweede goal van de middag kon bijschrijven.