De Weide doet zichzelf tekort

De Weide verzuimde voorsprong te nemen. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De derby van Hoogeveen werd gespeeld tussen de vrouwen van De Weide en HZVV. Een Hoogeveens onderonsje, waarbij de vrouwen van De Weide het thuisfront vormden.

Het was voor beide teams wat zoeken in de beginfase van de wedstrijd. De Weide startte de wedstrijd met goed positiespel en een aantal onderscheppingen op het middenveld. Na de eerste tien minuten kwam HZVV beter in hun spel. Er volgde een periode van meer balbezit voor de uitspelende ploeg. In de 15e minuut werd Romy van der Eijk diep gestuurd, maar de keeper kan nog net redding brengen. Er volgden verschillende kansen voor De Weide. Zo werd er van afstand uitgehaald door Amber Tjeerdsma en Annemiek de Boed. Jammer genoeg vlogen deze schoten er niet in. Iris Kriekjes verscheen ook twee keer voor de goal door een onderschepping, maar ook deze schoten gingen er niet in. In de laatste minuten van de eerste helft waren er aanvallen vanaf beide teams, maar tot goals leidde dit niet.

De Weide begon na rust sterk

In de tweede helft kwam De Weide als sterkere partij uit de kleedkamers al waren de eerste aanvallen nog niet gevaarlijk. In de 65e minuut kreeg HZVV een vrije bal op grote afstand vanaf de goal. Deze bal vloog er ongelukkig in. Hij werd gemist door de verdediging en keepster Stephanie Willemsen en rolde zo de verre hoek in met 0-1 als gevolg. Twee minuten later werd er door De Boed gescoord nadat zij uit de rug van de verdediging wegliep. Dit doelpunt werd echter wegens buitenspel afgekeurd. Hierna was er nog een kans voor Kriekjes, die na een goede actie langs de zijlijn de bal naar de korte hoek schoot. Wederom was de keepster van HZVV gretig op de goal en voorkwam het punt. Vijf minuten voor tijd schoot Van der Eijk de bal op de lat, waarna Kriekjes de bal met haar knie richting het doel werkte. De bal leek op dit moment over de lijn te gaan en het doelpunt werd in eerste instantie toegekend. Jammer genoeg had de grensrechter wat anders gezien: de bal zou toch niet over de lijn geweest zijn en het doelpunt werd alsnog afgekeurd. Hiermee kwam de eindstand op 0-1. De Weide deed zichzelf te kort door in de eerste helft niet op voorsprong te komen en het duel te beslissen.

Nieuws

menu