De Weide blijft rode lantaarndrager

Marjolein Korenhof aan de bal.

De vrouwen van De Weide reisden dit weekend naar Haren voor het treffen tegen Helpman, dat net een plaats boven hen staat. De Weide zou met winst van de laatste plaats kunnen komen. Helaas bleven de groenwitten doelpuntloos.

Vanaf het begin van de wedstrijd ging het heen en weer en al na zeven minuten hadden de vrouwen van Helpman twee schoten op het doel gelost maar helaas voor de dames uit Groningen nog zonder resultaat. In de tiende minuut kreeg Marjolein Korenhof de bal via Moniek de Boed. Het bleef echter bij een doelpoging, want het schot ging helaas net naast. De Weide bleef aanvallen, met een lange bal naar voren gegeven waardoor Iris Kriekjes een poging kon wagen op het doel. Helaas werd deze geblokt en eindigde de rebound van Maud Vos op de lat. Na een half uur spelen werd de bal achter de verdediging van De Weide gelegd waardoor keepster Stephanie Willemsen tegenover drie speelsters van Helpman kwam te staan. Willemsen kon de bal niet stoppen, waardoor Helpman op voorsprong kwam (1-0). Nog geen drie minuten later volgde er een identiek doelpunt en waarmee Helpman op een 2-0 voorsprong kwam. Vlak voor rust kregen de dames van De Weide nog een kans in de vorm van een vrije bal. Korenhof eiste hem op maar helaas kwam hier geen doelpunt uit. Aanvallen van Helpman konden worden onderschept door Tessa Zuidema.

Helpman houdt de druk erop

In het begin van de tweede helft wist Helpman verschillende doel pogingen te creëren maar gelukkig keerde Willemsen deze pogingen. Ook ging De Weide weer druk zetten waardoor de vrouwen van Helpman het lastiger kregen. Maura Dekker had nog een doelpoging, maar helaas mag de bal er niet in. In minuut 67 bracht Anouk Baas de bal nog een paar keer mooi voor het doel, maar geen enkele speelster van De Weide weet er tegenaan te lopen. In het laatste kwartier kwam er nog een prachtig afstandsschot van Helpman dat net onder de lat in het doel eindigde, waarmee de stand 3-0 werd. Dit bleef ook de eindstand.

Nieuws

menu