Vrouwen De Weide blijven hekkensluiter

De Weide moest in DZC'68 de meerdere erkennen.

De Weide moest in DZC'68 de meerdere erkennen. Foto: Andre Weima Fotografie

Vanuit het Gelderse Doetinchem kwam het eerste vrouwenteam van DZC’68 naar Hoogeveen waar het de vrouwen van De Weide trof voor een competitiewedstrijd. De Weide is hekkensluiter in de competitie met nog nul gewonnen wedstrijden. DZC’68 stond op een vijfde plek. Het bleek een zware dobber voor de Hoogeveense vrouwen.

DZC’68 begon al snel met een voorsprong. In de vierde minuut wist nummer 10 vrij te komen en zij gaf met een strakke pass de bal naar de linksvoor die de bal vanaf de zijkant binnen schoot (0-1). Vlak na de aftrap schoot Iris Kriekjes van afstand. Het lukte Kriekjes vaker om te scoren van afstand, maar helaas ging de bal dit keer naast. Na een kwartiers spelen kwam DZC door het midden tot vlak voor het doel. Marjolein Korenhof greep in en schoot de bal voor het doel weg. De Weide reageerde met een aanval. Elleke Snippe gaf een diepe bal op Annemiek de Boed. De bal ging er helaas niet in. DZC kreeg een vrije bal. De bal raakte in de kluts vlak voor het doel van De Weide. In de haast werd de bal weggeschoten, maar deze belandde in de voeten van een DZC-speelster. Door een afstandsschot net buiten het zestienmetergebied werd er gescoord (0-2). In de volgende fase kregen De Weide en DZC allebei wat kansen, maar geen van beide teams kwamen tot scoren. Vijf minuten voor de rust was het dan toch DZC dat kon scoren uit een corner. De bal werd strak naar de eerste paal geschoten en ingekopt. De speelsters gingen daarmee de rust in met een 0-3 tussenstand.

Onrustige start tweede helft

De tweede helft begon onrustig. Korenhof blokte een voorzet van DZC. Vlak daarna kreeg DZC weer een vrije bal. Keepster Stephanie Willemsen hield het hoofd koel en de bal tegen. In de 58ste minuut greep De Weide haar kans. Korenhof gaf een lange bal op Snippe. Snippe wist Kriekjes te vinden. Kriekjes werkte af en scoorde (1-3). Vervolgens kwam DZC met meerdere schoten op doel. Met een schot van afstand werd de 1-4 op het scorebord gezet. De Weide realiseerde zich dat het nu wel erg moeilijk werd om nog terug te komen. In de 77ste minuut kreeg DZC een corner. Ze gaven hem voor en er volgde een schot op doel. De bal werd net van de lijn weggehaald door de verdediging van De Weide. Met nog tien minuten op de klok zag DZC kans nog een doelpunt te scoren. De linksvoor gaf de bal voor het doel en deze werd netjes in het net gewerkt en de 1-5 was een feit. Daarmee waren de Achterhoekse vrouwen nog niet uitgespeeld, want in de laatste minuut van de wedstrijd scoorden ze ook de 1-6. Daarmee eindigde de wedstrijd in een forse nederlaag voor De Weide en blijft het onderaan staan in de competitie. DZC schuift op naar de vierde plek.

De Weide voelde zich verslagen, maar zal de moed weer bij elkaar moeten rapen voor de uitwedstrijd tegen Epe volgende week.