De Weide Vrouwen 1 heeft het moeilijk tegen Vitesse Vrouwen 1

De Weide-Vitesse

De Weide-Vitesse Foto: André Weima

De vrouwen van De Weide hebben het zwaar in de competitie tot nu toe. Zaterdag stond de derby tegen Vitesse’63 op het programma. Vitesse’63 kent een uitstekende start van het seizoen en staat tweede op de ranglijst.

De Weide dwingt in de eerste 10 minuten een corner en een vrije trap af, maar beide pogingen brengen de keepster van Vitesse niet in de problemen. Het is Vitesse die haar eerste kans direct omzet in een doelpunt. Een aanval over de linkerflank komt ongelukkig bij de spits terecht. Zij weet de bal achter keepster Stephanie Willemsen te werken, 0-1. Nog geen 5 minuten later valt zelfs de 0-2. Een steekbal door het midden van de verdediging zet de spits van Vitesse alleen voor het doel, zij twijfelt niet en werkt de bal in het doel. De Weide weet het hoofd koel te houden en zet haar organisatie weer neer. Er komen kansen voor De Weide. Een schot van Elleke Snippe gaat net naast het doel langs. Ook de corners van De Weide brengen gevaar. In de 40ste minuut krijgt Vitesse een gevaarlijke vrije trap, maar de bal vliegt over het doel van Willemsen heen. De Weide krijgt vlak voor rust nog een grote kans. Amber Tjeerdsma onderschept de bal en geeft diep op Iris Kriekjes. Zij ziet haar schot op de lat belanden. Met een 0-2 stand gaan beide teams de rust in.

Op zoek naar aansluitingstreffer

De Weide wil op zoek naar de aansluitingstreffer in de tweede helft, het thuistap staat compact en laat Vitesse het spel bepalen. Vitesse zoekt naar de vrije man en De Weide loert op een counter. In de 75ste minuut krijgt De Weide een vrije trap net voorbij de middenlijn. Kriekjes gaat achter de bal staan en brengt de bal het 16-metergebied in. Annemiek de Boed kopt de bal achter de keepster en maakt de 1-2. De Weide heeft haar aansluitingstreffer gevonden. Vitesse geeft meer druk naar voren en zoekt steeds vaker de diepte op. Keepster Willemsen weet redding te brengen op enkele uitbraken na en houdt De Weide op de been. De Weide is gevaarlijk over de flanken, maar helaas worden de voorzetten niet omgezet in doelpunten. In de 90ste minuut krijgt De Weide nogmaals een vrije bal. Kriekjes haalt hard uit en schiet op de lat. Judith de Jonge is attent bij de rebound en schiet de 2-2- binnen. De Weide heeft haar eerste punt te pakken.