De Weide Vr degradeert naar tweede klasse

De Weide kon niet tegen Genemuiden op. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De Weide en Genemuiden streden in de tweede ronde van de nacompetitie voor een plaats in de eerste klasse. Na afgelopen zaterdag met overtuigende winst voor beide teams tegen respectievelijk HHC Hardenberg en Leeuwarden voor Genemuiden kan het een spannende wedstrijd worden. De Weide kon echter niet beschikken over een compleet team dus er waren wat wijzigingen doorgevoerd in de opstelling.

In de zinderende hitte trapten de vrouwen af op het hoofdveld op een druk complex bij De Weide in verband met het Huys-toernooi. In de eerste fase van de wedstrijd kwamen beide teams nog niet echt in hun spel. Het eerste schot was van Genemuiden, maar dit ging naast. De Weide kwam dicht bij een goal na een goede vrije trap van Moniek de Boed, deze bereikte Annemiek de Boed, ze gaf de bal voor op Elleke Snippe maar deze raakte de bal niet goed waardoor deze over ging. Vlot gevolgd door wederom een mooie vrije trap van M. de Boed, maar de keepster van Genemuiden zat er goed bij. Er volgde een rommelige actie voor het doel van De Weide. Keepster Stephanie Willemsen had de bal vast maar een speelster van Genemuiden probeerde de bal nog in de goal te werken. De scheidsrechter zat er echter bovenop en De Weide kreeg een vrije bal. In de 33ste min was het Genemuiden dat op voorsprong kwam. Een speelster kwam er op snelheid uit en wist de bal langs Willemsen te tikken: 0-1. De Weide zette Moniek de Boed nog een keer achter de vrije bal, maar deze ging helaas net over. Hoewel er mogelijkheden waren en ruimte lag bij de achterhoede van Genemuiden wist De Weide hier niet van te profiteren. De volgende actie was van Genemuiden. De spits kwam op snelheid richting het doel van De Weide, maar keepster Willemsen kwam koelbloedig het doel uit en veroverde de bal. Vlak voor rust kon Genemuiden de voorsprong uitbreiden. Ze speelden de bal in de 16 meter goed uit, waardoor er helaas een doelpunt viel. Met deze 0-2 stand werd er gerust.

De Weide start volop aan de tweede helft

De groenwitten startten weer volop in de tweede helft en creëerden zo mogelijkheden. Goede kans voor A. de Boed werd helaas afgevlagd. Door de omzetting in het veld konden de vrouwen elkaar beter vinden. Helaas waren de dames van Genemuiden op dreef en schroefden vanaf de 52ste minuut de stand verder op naar 0-5. De wedstrijd was gespeeld, maar De Weide bleef voetballen. Willemsen wist meerdere keren de bal uit het doel te houden. Ook de achterhoede zat er bovenop. Annemiek de Boed had nog een mooie kans maar de enige goal voor De Weide kwam uit een penalty genomen door M. de Boed waarmee de eindstand op 1-5 kwam. De Weide kreeg deze kans om in de eerste klasse te blijven cadeau, maar was niet in staat om het uit te pakken. De degradatie is een feit en na een moeizaam seizoen gaat het eerste vrouwen team verder in de tweede klasse.

Nieuws

menu