De Weide verliest kansrijk duel van SVM, waar de strijd bovenin de competitie een ander beeld zou moeten geven

Er waren schotkansen genoeg, maar SVM heeft vizier op scherp.

Er waren schotkansen genoeg, maar SVM heeft vizier op scherp. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Nadat sneeuwval vorige week zorgde voor een vrij weekend mochten de vrouwen van De Weide Vr1 het afgelopen zaterdag in eigen huis opnemen tegen SVM VR1. Beide teams draaien bovenin de competitie mee, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden waarbij SVM met 1-3 als winnaar uit de strijd kwam.

De Weide begon sterk en creëerde al gauw de eerste kansen. Toch was de eerste grote kans voor de uitploeg. Gelukkig ontbrak de scherpte. Daarna werd duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. In de drieëntwintigste minuut zag Lisa Koster een gat en gaf een splijtende pass tussen de linies door naar Kimberley Knol. Knol naderde het doel en drukte af. Helaas was de keepster scherp. Een minuut later schoot de spits van SVM van afstand op doel. Keepster Stephanie Willemsen kon met haar vingertoppen ternauwernood voorkomen dat de bal erin vloog.

In de 30ste minuut was het Amber Tjeerdsma die een bekeken bal over de verdediging heen gaf, waardoor Marjolein Korenhof oog in oog met de keepster kon afronden (1-0). Even later was het Korenhof die een steekbal gaf op Raquel Moreno Galan. Zij knalde van buiten de zestien de bal op doel, maar helaas. Ondanks alle kansen was het SVM dat in de 40ste minuut goed combineerde en de 1-1 binnenschoot. Dit was ook de ruststand.

De Weide laat kansen onbenut

De tweede helft startte wederom met een aantal grote kansen voor De Weide. Tjeerdsma draaide goed weg en creëerde een vrije schietkans. Het schot ging richting de rechterkruising, maar de keepster van SVM wist het schot te pareren. In de 65eminuut kwam via een steekpass de spits van SVM voor Willemsen te staan en zij schoot de bal buiten het bereik van Willemsen (1-2).

De kansen werden in deze fase van de wedstrijd schaarser. Marlies De Boed speelde de bal breed op Knol, die goed wegdraaide en kon afronden. Wederom was de keepster alert. In de 90e minuut ging De Weide voor een corner met vrijwel iedereen naar voren. Helaas belandde de bal voor de voeten van de spits van SVM die na een solo vanaf eigen zestien de bal in het net wist te leggen en daarmee de einstand bepaalde: 1-3. De Weide mag het over twee weken gaan opnemen in en tegen Sint Annaparochie. De vorige ontmoeting eindigde in 3-3, dus ook dit belooft een spannende pot te worden!