De Schout wint gespannen derby uiteindelijk ruim

De darters van De Schout.

De darters van De Schout.

De darters van Superleagueteam De Schouthebben zaterdag goede zaken gedaan in de Overgangsklasse A. De derby tegen SLT De Planeet werd met ruime cijfers gewonnen: 2-8. Door deze overwinning klimmen de Hoogeveense darters op de ranglijst van de laatste tiende plaats naar de zevende plaats.

De wedstrijd in Dorpshuis de Planeet in De Krim begon nerveus van beide kanten. Dit uitte zich voornamelijk in de vele gemiste dubbels waardoor het lang dichtbij elkaar bleef. Op het eind wist SLT De Planeet een verschil van twee legs te creëren wat meteen ook het eerste wedstrijdpunt voor de thuisploeg opleverde.

In de singlepartijen sloeg De Schout vervolgens genadeloos toe. Wesley Kranghand won van Rob Scholing. Dennis van der Ende versloeg Gerko Tibbe en Bert Jan Mulder wist te winnen van Wim Kroezen. Bertin Blokzijl wist de triples tegen Danny Groote te laat te vinden, waardoor het halverwege 3-2 stond in het voordeel van De Schout.

Voor beide teams dus een goed moment om de koppen bij elkaar te steken en de tactische keuzes voor de koppelpartijen te bepalen. Beide teams besloten uiteindelijk om nog geen wissels toe te passen, waardoor Dennis van der Ende en Bertin Blokzijl namens De Schout in de eerste koppelpartij aantraden tegen Wim Kroezen en Gerko Tibbe. Een beslissende laatste leg was nodig waarin SLT De Planeet al een aantal wedstrijdpijlen had gemist toen Bertin Blokzijl namens de Schout/Kluin Schilderwerken 88 uitgooide via dubbel 7. Dit bleek de genadeklap voor de thuisploeg aangezien Bert Jan Mulder en Wesley Kranghand in hun twee koppelpartijen met sterk spel de drie punten veilig stelden voor de Schout. De laatste twee wedstrijdpunten werden hiermee een formaliteit.

Een belangrijke eerste overwinning van het seizoen voor de Schout waar het Hoogeveense team in de komende wedstrijden graag op voortborduurt. Dit kan meteen al aanstaande zaterdag als het team de belangrijke thuiswedstrijd speelt tegen de Moriaan en een grote stap kan zetten richting de middenmoot van de Overgangsklasse A.