De Compagnie geeft gratis roeiclinics tijdens open dag

Roeiers in actie bij De Compagnie.

Roeiers in actie bij De Compagnie. Foto: Eigen foto

„Of je nu 10 jaar bent of 83, roeien is voor iedereen”, aldus Henk-Jan Regeling, voorzitter van de Hoogeveense roeivereniging De Compagnie. De vereniging houdt zaterdag 18 september een open dag waarop de leden heel Hoogeveen en omgeving kennis willen laten maken met hun club en de roeisport.

Een aantal belangstellenden heeft dit een paar weken geleden al kunnen doen tijdens de Open Sportclubdag. Voor degenen die deze mogelijkheid hebben gemist, is er op de 18e de kans om alsnog een roeiclinic te volgen of een kijkje te nemen in de botenloods.

Tijdens deze kennismaking kan men ontdekken dat bij het roeien alle spieren worden getraind en dat de kans op blessures klein is omdat het lichaam geen harde klappen of onverwachte draaiingen hoeft op te vangen. Een ander groot voordeel is dat het hele jaar door het water kan worden opgegaan. Alleen bij vorst en harde wind wordt er niet geroeid, maar dan is er de mogelijkheid om in het krachthonk te trainen op de ergometer of een hometrainer.

Voor elk wat wils

Bij De Compagnie is er voor „elk wat wils”, geeft Regeling aan. „Men kan alleen, in een éénpersoonsboot (een skiff) of met een ploeg het water op. Ben je meer prestatiegericht? Dan kun je gaan wedstrijdroeien. Als je meer voor de gezelligheid gaat, dan kan er recreatief geroeid worden. Het kan allemaal. Het enige dat je nodig hebt is een zwemdiploma.”

Belangstellenden zijn op 18 september (van 10.00 tot 15.00 uur) welkom om een kijkje te komen nemen in clubhuis en botenloods aan de Echtenseweg 1A in Hoogeveen. Voor degenen die een proefvaart willen maken wordt sportieve kleding aanbevolen. Opgave voor de clinics hoeft niet maar kan wel via roeien@hrvdecompagnie.nl.