Damseizoen begint bijna weer

De Hoogeveense dammer Zainal Palmans heeft naast dammen hobby’s als films maken en films kijken en koken. Foto: Andre Weima

Damclub HDC Hoogeveen opent bijna weer haar deuren. Op maandag 12 september vindt de start plaats van de onderlinge competitie. HDC is een van de grootste damclubs van Nederland met een mooie mix aan jeugdspelers en senioren. Er zijn dammers op elk niveau: van beginners tot ervaren. Elke maandagavond vanaf 19:30 uur begint de onderlinge competitie. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen op de damclub. Ook beginnende dammers kunnen bij de damclub terecht om een het damspel te leren en om tegen anderen een potje te dammen. Nieuwe jeugdspelers zijn van harte welkom om gratis hun eerste damdiploma te halen. De jeugdclub is op maandag en vrijdag van 18:30 – 19:30 uur. De damclub is gehuisvest in buurtgebouw Het Knooppunt aan de Jan Dekkerstraat.

Beginnersopgave

In de diagramstand kan wit aan zet winnen door zwart vast te zetten in een dubbele oppositie. Een belangrijke spelregel die hier wordt toegepast: meerslag gaat altijd voor. De oplossing snel gevonden? Kom dan naar de damclub om je daminzichten verder te trainen.

Nieuws

menu