Dammers HDC zetten zegereeks voort

Cor Darwinkel (HDC4) speelde zeer verdienstelijk mee in het eerste team.

Het eerste damteam van Hoogeveen heeft zaterdag stevige stappen gezet voor het kampioenschap. In de uitwedstrijd tegen het tweede team van Westerhaar wonnen de Hoogeveners nipt met 11-9. De opponenten gaven felle weerstand, maar konden geen stunt uithalen tegen de koploper van de Hoofdklasse A.

Al vroeg in de wedstrijd stond het 4-0 voor Hoogeveen na combinatieve overwinningen van teamleider Michel Stempher en Rick Hakvoort. Na een fotofinish werd duidelijk dat Stempher de eerste overwinning ontving van Gerwin Mollink. Zijn opponent werd verrast met een dodelijke dreiging in de halve hekstelling. Hakvoort haalde in de opening een venijnige Haarlemmer uit tegen Bertwin Letteboer. Het leek erop dat de Hoogeveners een stevige overwinning zouden boeken, maar de Westerhaarders streden tot de laatste snik. Ruim drie uur te hebben gespeeld kwam de thuisploeg terug. Maarten Wichgers verloor aan bord 1 van Tomasz Miksa die heerste in het centrum en via een forcing de partij uitmaakte (4-2). Vervolgens konden Zainal Palmans en Klaas Hendrik Leijenaar niet door de verdedigingslinie van Jan en René Schippers heen komen (6-4). Dit lukte Nick Waterink wel tegen Joop Briedé. Waterink voerde langzamerhand de druk in het centrum en kreeg in het late middenspel alle strategische velden (8-4).

Ruime voorsprong

Deze ruime voorsprong gaven de Hoogeveense dammers niet meer weg. Op de overige borden zag het er namelijk goed uit. Martijn Vissers speelde een avontuurlijke partij met een Partie Bonnard tegen Theo Leoné. Hoe avontuurlijk het ook was, na een grote afbraak werd er snel remise overeengekomen. Maikel Palmans kreeg te weinig voordeel tegen Alex Noppers die zich kranig verweerde (10-6). Ook Roland Kreeft eindigde de partij met een puntendeling tegen Jeffrey Steen en haalde hiermee de teamoverwinning binnen. Toch had Kreeft er iets meer van verwacht gezien het partijverloop. De positie van Steen werd door de Hoogeveense jeugdspeler flink gespleten met behulp van een krachtige centrumaanval. In het afmaken miste Kreeft de scherpte (11-7). Dan was er nog één partij gaande. Invaller Cor Darwinkel, normaal spelend voor HDC 4, speelde een verdienstelijke partij tegen Mark Paters. Darwinkel kwam goed uit de opening en kon in het middenspel een centrumblok formeren. Toch kwam er later in de partij een kink in de kabel. Na het innemen van een aanval werd de verdediging van Darwinkel uit het oog verloren. Hier profiteerde zijn opponent optimaal van (11-9).

Kampioenswedstrijd

Over twee weken speelt Hoogeveen de kampioenswedstrijd thuis tegen Nijverdal in de voorlaatste. Een overwinning is daarvoor wel nodig.

HDC 2 speelde een uitstekende teamwedstrijd en wonnen met 10-6 van het sterkte team uit Drachten. HDC 3 (tegen Raalte) en HDC 4 (tegen Warffum) verloren beide met 7-9.

Nieuws

menu