Dames en heren Olhaco vallen onder topsportuitzondering en mogen ’s avonds trainen. Olhaco-teams bereiden zich voor op tussenronde bekertoernooi

De eerste dames- en herenteams van Olhaco mogen vanaf maandag 3 januari ondanks de avondlockdown ’s avonds weer trainen. Dit is een gevolg van het feit dat beide teams nog meedoen in het landelijke bekertoernooi dat valt onder de topsportuitzondering. De volleybalbond heeft de opzet van het bekertoernooi gewijzigd en een nieuwe loting verricht. De heren van Olhaco gaan voor een tussenronde op 22 januari naar Topdivisionist Inter Rijswijk en de dames ontvangen dan tweededivisionist Dinto.

De dames van Olhaco hier op een archieffoto in actie tegen Vovem.

De dames van Olhaco hier op een archieffoto in actie tegen Vovem. Foto: André Weima

De volleybalbond heeft de bekeropzet drastisch gewijzigd. Deze wijziging heeft gevolgen voor de heren en dames van Olhaco. Beide teams hebben sinds 18 december niet meer kunnen trainen. Nu blijkt dat alle teams die nog actief zijn in het bekertoernooi, dus ook teams die niet in de Eredivisie spelen, onder de topsportuitzondering vallen. De teams uit de Topdivisie, eerste divisie en tweede divisie mogen dus blijven meedoen aan het nationale bekertoernooi. Dit houdt in dat alleen Heren 1 en Dames 1 van Olhaco mogen trainen om zich goed voor te kunnen bereiden op de tussenronde van het bekertoernooi.

Automatisch geplaatst

Nieuws

menu