Dames en heren Olhaco spelen Drentse derby’s

De dames van Olhaco spelen zaterdag een Drentse derby tegen Dok uit Dwingeloo. Ook de heren van Olhaco spelen een Drentse derby, want de ploeg van trainer Menno Volkerink gaat op bezoek bij Sudosa-Desto in Assen. Twee Drentse derby’s die door betrokkenen met veel spanning tegemoet gezien worden.

De dames van Olhaco kenden een vliegende start met twee zeges op Veracles 2 en Grijpskerk. Dok uit Dwingeloo heeft al drie duels gespeeld. De ploeg begon met nederlagen tegen koploper Bolsward en Donitas 3. Zaterdag werd de eerste overwinning geboekt tegen Zwolle 3. Als Dok genoemd wordt, wordt vaak in één adem spelverdeelster Riëtte Wiechers-Fledderus genoemd. De veelvoudig international keerde een paar jaar geleden terug na een volleyballoze periode na haar tijd bij het Nederlands team. Renate Fledderus is momenteel de coach. Beide ploegen troffen elkaar nauwelijks, alleen in oefenwedstrijden. In een derby kan het vaak alle kanten op als het verschil in punten tussen beide ploegen miniem is. De wedstrijd Olhaco-Dok begint zaterdag in sporthal Trasselt om 18.30 uur.

Heren

De heren van Olhaco kennen een moeizame start met twee nederlagen op rij en een tiende plaats met drie punten. De ploeg van trainer Menno Volkerink gaat op bezoek bij Sudosa-Desto in Assen. Sudosa-Desto leed zaterdag na twee zeges haar eerste nederlaag van dit seizoen tegen Keistad. De ploeg heeft in Henk Gootjes een nieuwe trainer die Erik Noordijk opvolgde. Veel Olhaco-ers herinneren zich de thuiswedstrijd tegen Sudosa-Desto in februari 2020 ongetwijfeld nog wel toen Olhaco in een fantastische wedstrijd met 3-2 won. Daarmee werd de eerder gespeelde uitwedstrijd, die met 4-0 verloren ging, weggepoetst. De thuisclub lijkt favoriet gezien de eerdere uitslagen, maar Olhaco zal zich vastbijten in de tegenstander. Olhaco wil graag de eerste uitoverwinning behalen. Dat wordt ongetwijfeld een zwaar karwei, maar Olhaco heeft de punten hard nodig. De wedstrijd Sudosa-Desto wordt om 17.15 uur gespeeld in sporthal Olympus in Assen.