Eerste plaats raakt daardoor verder uit zicht

Olhaco aanvalster vindt het blok van Veracles onpasseerbaar. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De dames van Olhaco hebben in de strijd om de eerste plaats een flinke veer moeten laten. In de thuiswedstrijd tegen middenmoter Veracles 2 leed de ploeg van trainer Michael Schunselaar een pijnlijke 2-3 nederlaag via 23-25, 16-25, 25-22, 25-19 en 13-15. Omdat koploper Tjoba twee punten uitliep bedraagt de achterstand nu zeven punten met een wedstrijd minder gespeeld.

Olhaco startte de partij tegen Veracles 2 met CJ Reijs, José Bril, Cyanne Werkman, Dyonne Kroezen, Dorien Wobben, Elizanne de Vries en libero Lisanne van der Sleen. In de eerste set leek er bij een 21-17 voorsprong voor de thuisclub geen vuiltje aan de lucht voor Olhaco. Daarna zakte de thuisploeg als een pudding ineen en stapelde het ineens fout op fout. De aanvallen werden niet meer afgemaakt en er waren ongebruikelijke misverstanden. Veracles 2 profiteerde en liep uit naar 21-24. Olhaco kwam nog terug tot 23-24, maar de gasten maakten de set via 23-25 af, waardoor Olhaco een zure en onnodige nederlaag leed.

Olhaco volledig van slag

Wie gedacht had dat Olhaco deze tegenvaller in de tweede set weer recht zou zetten, kwam bedrogen uit. In deze set lukte er nog minder, waardoor de ploeg flink door de ondergrens zakte. De thuisploeg was volledig van slag en grossierde in onnodige fouten. Bij 2-9 greep Schunselaar in en bracht Tessa Schunselaar, Margit Habing en Mirte van der Werf voor José Bril, CJ Reijs en Elizanne de Vries binnen de lijnen. Olhaco bleef vastzitten als een huis en kwamen geen moment in haar spel. De ploeg kende te veel moeite met de opslagen van Veracles 2 en leed uiteindelijk een kansloze 16-25 nederlaag. Dat was een flinke tik, want het was lang geleden dat Olhaco met 0-2 achter kwam.

Olhaco blijft achter met kater

In de derde set begon het publiek zich voor het eerst te roeren. De thuisploeg begon goed en gaf Veracles geen enkele kans. Bij 16-10 leek Olhaco op een simpele setwinst af te stevenen, maar daarna kreeg de ploeg last van een inzinking, waardoor het nog onnodig spannend werd. Het liet de gasten terugkomen tot 21-21, waarna Olhaco toch de winst pakte door acties van Dorien Wobben en Dyonne Kroezen: 25-22. In de vierde set begon Olhaco stroef, waardoor een 3-7 achterstand een feit werd. Daarna hervond de thuisclub zich en onder andere door goede opslagseries van José Bril en Mirte van der Werf pakte Olhaco de vierde set via 25-19, waardoor men kans hield op een overwinning. In het toetje was het onderlinge verschil miniem. Na 13-13 rondde Veracles 2 twee aanvallen via het blok af, waardoor de gasten met 13-15 wonnen. Olhaco bleef met een flinke kater achter, want de kans op de eerste plaats is door deze nederlaag en de 1-3 winst van Tjoba aanzienlijk geslonken.

Olhaco-Veracles 2 2-3 (23-25, 16-25, 25-22, 25-19, 13-15)


Nieuws

menu