Dames Olhaco ontvangen VC Grijpskerk

Zowel de heren als de dames van Olhaco kenden een prima seizoenstart door een 3-1 overwinning. De dames van Olhaco spelen zaterdag haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen VC Grijpskerk. De heren van Olhaco gaan op bezoek bij Hengelo.

De heren van Olhaco speelden zaterdag op de eerste competitiedag een bloedstollend duel tegen VoCASA 2 én wonnen.

De heren van Olhaco speelden zaterdag op de eerste competitiedag een bloedstollend duel tegen VoCASA 2 én wonnen. Foto: André Weima

De dames van Olhaco hebben in Michael Schunselaar een nieuwe trainer en hij debuteerde met een knappe 1-3 overwinning bij Veracles 2. Dat was een prestatie van formaat van de Hoogeveense ploeg. Die zege zal de formatie het nodige vertrouwen geven voor de eerste thuiswedstrijd in sporthal Trasselt van dit seizoen.

Het vrij onbekende VC Grijpskerk komt naar Hoogeveen. De trainer is wel heel goed bekend, want dat is volleybalgrootheid Abe Meininger. Grijpskerk bereikte zaterdag de tweede bekerronde door Dok uit Dwingeloo met 3-1 te verslaan. De dames van Olhaco zullen daardoor gewaarschuwd moeten zijn, want de gasten hebben een sterke ploeg die pas na het laatste fluitsignaal is verslagen. Olhaco zal alles uit de kast moeten halen om een goed resultaat te kunnen behalen. De wedstrijd Olhaco-VC Grijpskerk begint om 18.30 uur in sporthal Trasselt.

Heren

De heren van Olhaco speelden zaterdag op de eerste competitiedag een bloedstollend duel tegen VoCASA 2. De ploeg van trainer Menno Volkerink won met 3-1, maar de ploeg moest wel tot het uiterste gaan. De tweede set (38-36) zal menigeen nog lang heugen. Olhaco gaat naar Hengelo, dat ook haar eerste wedstrijd met 3-1 won.

De ploeg van trainer Rinke Olthof won bij Keistad. Onlangs oefenden beide clubs tegen elkaar in Hoogeveen en toen won Olhaco met 2-1, maar toen was Hengelo niet compleet. Vorig seizoen dat maar kort duurde speelde Olhaco ook bij Hengelo en verloor met 3-2, terwijl het in de vijfde set een 6-10 voorsprong weggaf. Een zeer lastige uitwedstrijd voor Olhaco dat wel weer kan beschikken over Quinten Groenewold. Hengelo-Olhaco begint om 19.00 uur in Hengelo.