Dames Olhaco boeken oefenzege op Emmen ’95 2

De dames van Olhaco hier op een archieffoto in actie tegen Vovem. Foto: André Weima

Op de laatste dag voor de lockdown grepen de dames van Olhaco de kans aan om op de valreep nog een oefenwedstrijd te spelen. In sporthal Trasselt won de ploeg van trainer Michael Schunselaar met 4-0 van Emmen ’95 2, dat twaalfde staat in de derde divisie A. Het was een bijzonder weerzien met Marcel Veldscholten uit Zuidwolde, die de afgelopen drie jaar trainer was van Olhaco, maar nu trainer is van Emmen ’95 2.

Veldscholten had wel bij Olhaco willen blijven, aangezien hij van de drie jaar slechts anderhalf jaar heeft kunnen trainen in verband met corona. Daardoor had hij het gevoel nog niet klaar te zijn bij de Hoogeveense club, die echter zijn contract niet verlengde. Veldscholten heeft het nu naar zijn zin bij Emmen ’95, waar hij sinds het begin van dit seizoen werkzaam is. Hij traint een keer in de week Emmen 1 en 2 en coacht Dames 2 alleen bij thuiswedstrijden. De oefenwedstrijd tussen de dames van Olhaco en Emmen ’95 2 was dus zaterdag een ontmoeting tussen de nieuwe en de vorige trainer van Dames 1 van Olhaco. De wedstrijd werd met 4-0 gewonnen door Olhaco.

Wisselvallig

Het oefenduel stond onder leiding van Toon Rizelli, die al twee jaar geen wedstrijd meer gefloten had. Olhaco begon de eerste set met CJ Reijs, Dyonne Kroezen, Lisanne Coelingh, Elizanne de Vries, José Bril, Cyanne Werkman en libero Lisanne van der Sleen. Olhaco was de betere ploeg, maar speelde wisselvallig. Na een 5-7 achterstand zorgde een opleving voor 10-7, waarna Olhaco uitliep naar 15-8. Een grote uitslag dreigde even, maar door de wisselvalligheid van Olhaco kwam Emmen dichterbij. Uiteindelijk won Olhaco de eerste set via 25-18.

In de tweede set stonden Margit Habing, Mirte van der Werf, Tessa Schunselaar, Dyonne Kroezen, Cyanne Werkman, Dorien Wobben en Lisanne van der Sleen binnen de lijnen. In deze set bood Emmen 2, dat als yell ‘wodka’ hanteerde, beter tegenstand. Tot 20-19 was het spannend, maar daarna zorgden een betere opslag en twee smashes van Tessa Schunselaar en Dorien Wobben voor de winst via 25-20.

De derde set startte Olhaco met Margit Habing, José Bril, Dorien Wobben, Dyonne Kroezen, Lisanne Coelingh, Cyanne Werkman en libero Lisanne van der Sleen. In de derde set was het verschil tussen de tweede divisionist en de derde divisionist groot. De gasten kenden veel moeite met de sterke opslagen van de thuisclub. Aanvallend en serverend toonde Olhaco zich beter, waardoor het een overtuigende 25-15 zege werd.

Pieken en dalen

De vierde set speelde Olhaco met Tessa Schunselaar, Cyanne Werkman, Elizanne de Vries, Mirte van der Werf, CJ Reijs, Dyonne Kroezen en libero Lisanne van der Sleen. Deze set kende voor Olhaco pieken en dalen. Na een zwak begin kwam de ploeg met 5-10 achter, maar door vijf goede opslagen stond het al snel weer 10-10. Na 15-13, 18-15 en 24-21 won Olhaco uiteindelijk de vierde set met 25-22.

Beide ploegen waren blij in deze volleyballoze periode nog even te kunnen oefenen, al merkten beide nu al dat het gebrek aan wedstrijdritme gevoeld werd. Vorige week dinsdag trainden de dames van Olhaco om 6.00 uur. Het was de bedoeling dat dinsdag 21 december te herhalen, maar dat gaat dus niet door.

Nieuws

Meest gelezen