Dames Kwiek veroveren de punten in Westerbork

Marije Popping in de aanval.

Dames 1 van Kwiek rukten zaterdagavond uit naar Westerbork. De dames mistten een aantal speelsters maar dat maakte hen extra gebrand om te winnen. In Westerbork klonk om 20:15 het eerste fluitsignaal.

De dames van Kwiek pakten na een wat onwennige beginfase wel de voorsprong met 3-2. Het spel ging lang gelijk op tot 7-7. Na deze stand waren de vrouwen het spoor even kwijt. S.V.W.W kreeg makkelijke kansen en scoorde eenvoudiger dan de dames van Kwiek. Hierna begonnen de wissels onder leiding van Marije Popping beter te lopen. Gaten werden getrokken en Esmee Kolk kon vanaf de opbouw zo door de verdediging lopen van de dames van Westerbork. Bij een stand van 7-9 werd er gerust.

Vliegende start tweede helft

De tweede helft vloog Kwiek uit de startblokken. Marloes Oort scoorde direct voor Kwiek en de dames bleven uitlopen op S.V.W.W. Keepster Daniëlle Bodegraven hield het doel van Hoogeveen schoon. Na een stand van 13-18 verslapte Kwiek een beetje waardoor de thuisploeg kon inlopen. Het grote aantal supporters dat was meegereisd vanuit Hoogeveen zat met natte oksels op de tribune. Kwiek wist zich te handhaven en met een eindstrand 17-19 floot de scheidsrechter de wedstrijd af. De twee belangrijke punten voor de dames uit Hoogeveen werd groots gevierd! Kwiek speelt volgende week zondag om 11:50 uur in Hoogeveen tegen de dames van S.V.B.O Emmen.

Dames 2 speelde zondag 10 oktober tegen SV Hoogersmilde. Helaas was de tegenstander een stuk sterker, waardoor de Kwiek dames geen kans maakte op een overwinning. Dames 2 speelt volgende week om 13:40 uur tegen de dames van H.V.E.2000 in Erica.

Nieuws

menu