Dames Hollandscheveld hebben vizier op scherp tegen Steenwijkerwold

Niet alleen de aanval, ook de Hollandscheveldse verdediging sloot goed. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Na de overwinning op Urk stond dit weekend het thuisduel tegen Steenwijkerwold op het programma. Steenwijkerwold kent een wispelturig seizoen, aan de ene kant weten ze regelmatig het net te vinden, maar er is ook een reden waarom ze tot nu toe slechts 6 punten hebben weten te pakken. Met 15 tegengoals krijgt de ploeg namelijk ook genoeg doelpunten tegen. Voor Hollandscheveld lijkt het daarom een uitgelezen kans aan het doelsaldo te werken en dichter naar de top toe te klimmen. Hoewel de uitslag van 6-1 exact is wat je mocht verwachten, was dat niet op voorhand zo heel vanzelfsprekend.

De wedstrijd kende voor Hollandscheveld een vliegende start. Na een kwartier spelen stond de score al op 3-0. De eerste goal kwam te staan op naam van Milady van Dalen die de inzet van Denise Bremer in de tiende minuut op waarde wist in te schatten. Nog geen minuut later stond diezelfde Milady aan de basis van de goal van Sabrina van Nuil, die vervolgens twee minuten later weer de assist op Milady gaf. Het waren in dat opzicht een paar gekke minuten die wel lekker voelden. Hoewel Hollandscheveld de betere ploeg bleef, zag je wel dat het spel daarna iets verslapte. Uiteraard niet heel gek als je zag hoe makkelijke de doelpunten vielen. Toen ook de 4-0 van Milady viel, werd het spel helemaal iets gemakkelijker. Dit leidde ook tot de geheel onverwachtse en onnodige tegengoal in de 36ste minuut.

Scherpte weer terug

Na rust was de scherpte gelukkig weer terug. Maar ook bij Steenwijkerwold stond het de tweede helft beter waardoor het spel iets meer heen en weer golfde dan in de eerste helft. Hollandscheveld bleef de betere van de twee ploegen. Na tien minuten spelen wist Sabrina wederom te scoren. Een schot van Milady belandde op de paal, om daarna voor de voeten van Sabrina te vallen. Zij kon de 5-1 vervolgens vrij simpel intikken. De 6-1 kwam uiteindelijk op naam van Milady te staan, die daarmee haar vierde goal van de wedstrijd maakte. Het was echt niet dat Steenwijkerwold zich naar de slachtbank liet leiden. In aanvallend opzicht wisten zij zich echt wel te laten zien. Maar mede door sterk verdedigend werk van onder andere Marion Nijeveen en Tessa Meekhof werden deze aanvallen vaak in de kiem gesmoord en als Steenwijkerwold toch voorbij de verdediging wist te komen, kon Kaili Su ze wel van scoren afhouden.

Nieuws

menu