Col du Vam-run : rennen voor KiKa. 'De berg op rennen is heel wat anders dan deze beklimmen op de fiets'

Mike van Puffelen daagt hardlopers uit. Eigen foto

Mike van Puffelen uit Hoogeveen is er klaar voor! De voorbereidingen voor de Col du Vam-run zijn in volle gang. Volgens de mede-organisator belooft deze eerste editie van de hardloopwedstrijd, die op zondag 29 mei gaat plaatsvinden, een mooi sportevenement te worden.

Van Puffelen, zelf een fervent sportman in hart en nieren, moest de afgelopen twee jaar de voorbereidingen staken vanwege het coronavirus. Het hardloopevenement op de Col du Vam, oftewel de Vam-berg, is niet zomaar een hardloopwedstrijd. „Het is eerder een sponsorloop”, geeft Van Puffelen aan. „Het idee van de Col du Vam-run is dat de deelnemers worden uitgedaagd om in 60 minuten zo veel mogelijk rondes van 2,5 kilometer te lopen. Tegelijk lopen ze voor het goede doel, want voor iedere inschrijving gaat een vast bedrag naar KiKa, Stichting Kinder Kankervrij.’

Plek zat

Ervaren hardlopers zullen niet schrikken bij het horen van 2,5 kilometer. Maar met twee keer een beklimming van 42 meter, wordt het een ander verhaal. Van Puffelen : „Deze kunstmatige berg is, met een hoogte van ongeveer 48 meter boven zeeniveau, het hoogste punt van Drenthe. De berg op rennen is heel wat anders dan deze beklimmen op de fiets.”

De eerste aanmeldingen zijn al binnen en daar kunnen volgens Van Puffelen nog veel meer bij. „Er is nog plek zat! Dus ik roep iedereen die van hardlopen houdt, zich aan te melden. Weet dat je dit voor het goede doel doet!”

Zelf verwacht de mede-initiatiefnemer uit Hoogeveen dat de doorgewinterde hardlopers de ronde van 2,5 kilometer vier of vijf keer rond moeten kunnen lopen.

Hij is voornemens er, ieder jaar met een ander goed doel, een jaarlijks evenement van te maken.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website www.colduvamrun.nl

Nieuws

menu