Coach en trainer Cathelijne Zilverberg supertevreden over eerste prestaties van leerlingen

Growsports neemt deel aan eerste wedstrijd namens België.

Growsports neemt deel aan eerste wedstrijd namens België.

Drie leerlingen van Growsports hebben meegedaan met het Open Yoosin in Lent, Nijmegen. Een Internationaal Taekwondo Poomsae toernooi. Dit is het eerste toernooi die zij doen onder de Belgische vlag voor de club Chang Moo Kwan Saja te Genk. Met een bezetting van zo’n 240 deelnemers en deelneemsters, hebben de kinderen de stijlvormen gelopen in hun eigen categorie.

Coach en trainer Cathelijne Zilverberg: „Wij wilden kijken waar we staan, of we mee kunnen draaien op grote toernooien. Ze hebben er hard voor getraind, en er valt nog veel meer te behalen.”

Voor Elin en Rowena was dit extra spannend. Dit was hun eerste stijltoernooi ooit en wisten beide nog niet wat ze konden verwachten. Ze hadden een hele grote poule en de meeste hadden al wat ervaring. „Eenmaal op de mat gingen ze beide als een speer. Allebei hebben ze de finale weten te behalen, maar er waren toch meiden die net iets hoger scoorden en vielen hier net buiten de prijzen. Desondanks heel goed dat ze de finale hebben weten te behalen.”

Dané Feijer heeft in het verleden wel eens een paar kleine toernooitjes gedaan in deze discipline. Helemaal onbekend was het niet, maar toch spannend. „Ook zij heeft in haar categorie een goede prestatie neergezet. Haar poule was iets kleiner dan bij de anderen, maar de druk lag hoger, omdat merendeels van haar tegenstandsters meer ervaring hadden en dit was tevens de eerste keer in een hogere categorie qua leeftijd en graduatie. Zij heeft een derde plek behaald.”

Supertrots

Cathelijne: „Supertrots hebben deze meiden mij gemaakt. Wij weten nu waar we staan en gaan eraan werken. Ze kunnen alleen maar beter worden, dus dat beloofd wat voor de toekomst. Heel knap wat ze hebben laten zien vandaag. Ik weet als geen ander hoe het is om op zo’n mat te staan. Ik voel dan écht met ze mee! Mijn leerlingen hebben een drukke periode gehad. Trainen voor de wedstrijd op de reguliere uren, extra trainingen ingezet voor de wedstrijd én daarnaast nog een examen. Alles kwam in korte periode op ze af. En dan nog zo presteren, daar kan ik alleen maar bewondering voor hebben.”

Geslaagd

De rest van de leerlingen die examen hebben gedaan, zijn geslaagd. „Ook dit vind ik erg knap. Milan en Lennart zitten nog maar kort op taekwondo en beheersten hun examenstof zowel theorie als praktijk al goed. Een nieuwe periode van trainen begint weer. We hebben er zin in en hopen volgend jaar weer op mooi nieuws. De eerste wedstrijd zal in januari zijn. Dit is de 21e in Houthalen-Helchteren, België in de discipline sparring. Daar hebben we nog 2 maanden voor om te trainen. Mooi om weer ergens naartoe te werken.”


Behaalde examens:

Milan Zanting - witte band met gele slip

Lennart v.d. Kraan - witte band met gele slip

Jessica Ottens - Gele band

Sara Venema - Gele band

Elin Lumer - Groene band

Rowena Oost - groene band

Dané Feijer - Blauwe band met rode slip