Clubkampioenen 2021 'De Schakel' bekend

Tijdens de kampioenschappen werd er fanatiek gespeeld. Foto: Andre Weima Fotografie

De competitie van 2021 van de Jeu de Boules vereniging de Schakel is afgerond. Johanna Hoving en Jaap Tigelaar werden als de nieuwe clubkampioenen 2021 van Jeu de Boules verenging ‘De Schakel’ gehuldigd.

Jeu de Boules vereniging ‘De Schakel’ dankt de naam aan de eerste locatie waar deze vereniging in november 2003 startte. Het terrein achter het gebouw van de Schakel aan de Kortewijkstraat. In 2012 is de vereniging verhuisd naar Sportpark de Weide waar achter de voormalige kantine van de voetbalvereniging ruimte was om banen aan te leggen. Hiervoor moest er wel het nodige gebeuren. Het terrein was overgroeid en is door eigen leden en gemotoriseerde hulp van vrijwilligers ontgonnen en gevlakt. Daarna zijn de negen banen voornamelijk door de leden zelf aangelegd.

Tijdens de speelmiddagen is gezelligheid voor de ruim 20 leden het belangrijkste, maar er wordt ook een periodecompetitie gehouden. Op donderdagmiddagen worden er tussen 13.45 en 16.00 uur partijen gespeeld. Aan het eind van het jaar wordt de competitie afgesloten met een heus kampioenschap. Afgelopen donderdag was het zover. Het weer was gelukkig goed en de banen lagen er fantastisch bij.

Onderlinge competitie

Zowel bij de dames als de heren moesten de 4 periodewinnaars in een onderlinge competitie uitmaken wie zich clubkampioen 2021 mocht noemen. Bij de dames was Johanna Hoving na drie prima partijen de beste, gevolgd door Nies Okken met twee winstpartijen. Jannie Binnenmars won er één en Nies Koekoek moest helaas in al haar partijen de winst aan haar tegenstander laten.

De uitslag na 3 rondes was: 1. Johanna Hoving 9 punten en een saldo van 22; 2. Nies Okken 7 punten en een saldo van 11; 3. Jannie Binnenmars 3 punten en een saldo van -/- 16; 4. Nies Koekoek 3 punten en een saldo van -/- 17.

Bij de heren was het Jaap Tigelaar die alle drie zijn partijen wist te winnen, gevolgd door Barry van der Zwaag met twee winstpartijen. Wytse van der Zee won er één partij en Jan Vos verloor moest genoegen nemen met de vierde plaats, nadat hij in zijn tegenspelers de meerdere had moeten erkennen.

De uitslag na 3 rondes was: 1. Jaap Tigelaar 9 punten en een saldo van 13; 2. Barry van der Zwaag 6 punten en een saldo van -/- 3; 3. Wytse van der Zee 5 punten en een saldo van -/- 4; 4. Jan Vos 3 punten en een saldo van -/- 6.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de BBQ die gehouden werd na afloop van het kampioenschap. Een geslaagde middag mede dank zij de support van de leden.

Nieuws

menu