Clinic pickleball in Het Activum trekt 41 belangstellenden

Voor de inwoners van de gemeente Hoogeveen vond afgelopen zaterdag een clinic pickleball plaats. 41 personen kwamen op de door de Hollandscheveldse tennisclub georganiseerde dag af.

Twee deelnemers in de strijd om de winst tijdens Pickleball.

Twee deelnemers in de strijd om de winst tijdens Pickleball. Foto: Bert Mol

Het grote aantal deelnemers maakte de clinic tot een groot succes. Van de 41 deelnemers hebben 35 zich opgegeven voor pickleballles. Veel van de deelnemers warren in het begin wat sceptisch over de sport maar werden verrast door het spelletje.

Pickleball is een combinatie tussen badminton, tennis en tafeltennis en is komen overwaaien uit Amerika. Het is daar een ware rage en niet te verwarren met padel. Het veld heeft de afmetingen van een dubbelspel veld badminton en daarmee een kwart van een tennisbaan. De bal is van hard plastic en heeft gaten, waardoor de snelheid ongeveer drie keer zo langzaam is als tennis. Doordat het veld kleiner is, de bal gaten heeft en het racket geen snaren heeft is de sport veel toegankelijker dan tennis.

De lessen worden gegeven in MFC de Magneet in Krakeel. In de tussentijd gaat Tennisvereniging Hollandscheveld bezig met de realisatie van 2 pickleball banen. Deze worden naar verwachting mei volgend jaar gerealiseerd.

Voor vragen of interesse in de lessen van pickleball kan contact worden opgenomen met info@hveldtennis.nl of info@pickleball.nl