CH De Wolden: Michael Greeve uit Veeningen schrijft 'thuiswedstrijd' om Gemeente De Wolden Prijs op z'n naam

Michael Greeve met Watermill Art SFN op weg naar de winst in de wedstrijd om de Gemeente De Wolden Prijs, zondagmiddag. Foto: Hans Khoe

Met de zevenjarige ruin Watermill Art SFN, gezamenlijk bezit van het Springpaarden Fonds Nederland en Jan Greve, heeft springruiter Michael Greeve uit Veeningen zondagmiddag de voorlaatste rubriek van het eerste deel van CH De Wolden op z’n naam geschreven.

Bij deze ‘thuiswedstrijd’ stuurde Greeve het talentvolle paard foutloos door de barrage over de hindernissen van 1.35 meter en klokte hij de snelste tijd: 33.54 seconden. De Veeninger, die vrijdag in de kwalificatie ook al succesvol was, reed een prima beslissende ronde om deze Gemeente De Wolden Prijs. Hij kwam als derde in de ring (van tien barrageritten) en moest vervolgens afwachten wat er in de zeven ritten na hem zou gebeuren.

Gelijkmatig

Michael Greeve versnelde halverwege de barrage zelfs nog even en maakte daarmee het verschil: „Ik probeer zo’n barrage gelijkmatig te rijden, maar ik kijk wel naar de lijnen. Wanneer ik denk dat die iets korter gereden kunnen worden, probeer ik het wel.” Dat hij een paard van het Springpaarden Fonds Nederland berijdt, stemt hem tot tevredenheid. „Echt een goed paard, deze Watermill. Ik heb hem nu een paar maanden onder het zadel, maar ik ben blij dat ik hem in wedstrijden mag uitbrengen.” Het Springpaarden Fonds Nederland zet zich in om talentvolle springpaarden voor de Nederlandse wedstrijdsport te behouden.

Rowen van de Mheen uit Hoevelaken deed na Greeve nog een serieuze poging om z’n tijd te verbeteren. De amazone kwam met Q Verdi dicht in de buurt van de tijd van de ruiter uit Veeningen, maar aan het eind van het parcours bleken drie tienden van een seconde meer achter haar naam te prijken dan bij Greeve. Wel hield de combinatie de nul. Beste buitenlander werd de Duitser Toni Hassmann, die naar de derde plaats reed met Top Gun Sr, met een tijd van 33.99 seconden. De zestienjarige Wesley de Boer reed ook knap in deze pittige rubriek. De jongeling uit Nieuwleusen had Kaphina van de hengst Corland onder het zadel. Hij reed een puik basisparcours en bleef ook in de barrage foutloos. In die rit, waarin De Boer geen grote risico’s nam, zette hij 34.24 op de klokken, genoeg voor een keurige vierde plaats.

Nieuws

menu